Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

3 ting der er vigtige på dit arbejde

Når du går i skole, så får du SU og kravet er, at du går i skole og består dine eksamener.

Når du har deltids- eller fuldtidsarbejde, og er over 18 år, så får du en god timeløn, så der forventes en seriøs og voksen indsats af dig på dit arbejde.

Vi har her listet 3 områder, som du bør undgå, da det giver gnidninger på arbejdspladsen og i sidste ende kan det koste dig jobbet.

Mødetidspunkt

I skolen tager en del af lærerne lidt let på at møde til tiden, så du har måske været vant til at komme 5-10 minutter for sent og give en mere eller mindre god forklaring på dette.

På en voksen arbejdsplads møder du til tiden og gerne 5 minutter før. Her er dine kollegaer afhængige af dig på en hel anden måde end i skolen, hvor du i høj grad arbejder som individualist.

På en arbejdsplads kan der være tale om skifteholdsarbejde, hvor maskinen går i stå, hvis du ikke mødet til tiden. Det kan også være, at dine kollegaer skal hente deres børn i vuggestue, hvor det heller ikke er velset at komme for sent.

Og skal man være helt regelret, så får du løn for en hel time og ikke 50-55 minutter, så prøv at forestille dig, hvis du var arbejdsgiver, hvad du så ville gøre ved en medarbejder, der gentagne gange ikke møder til tiden og dermed ikke er sin løn værdig?

Send ikke lorten videre

At tage ansvar for sit job, sig selv og sine kollegaer betyder meget. Er du typen, der skubber de dårlige sager videre i organisationen, så drop denne adfærd omgående. Du bliver opdaget og mister anseelse.

Du mister også anseelse, hvis du ikke undersøger forudsætningerne og i opgaverne du får, før du løser opgaverne. Din løsning kan jo være helt eller delvis forkert, hvis du ikke har indsamlet de rigtige oplysninger, som er en forudsætning for at løse opgaven korrekt.

Ligeledes skal du ikke sende opgaver videre, som kun er løst delvist, med mindre det er aftalt med teamet du arbejder i eller din nærmeste chef. Prøv at forestil dig, at du modtager halvfærdige opgaver fra en kollega, så du skal bruge ekstra tid på at løse din del af arbejdet. Det vil du også blive sur over.

Hjælp din leder

En leder er afhængig af, at der er et godt sammenspil blandt de ansatte. En leder kan ikke se eller gætte sig til alt, så når du i god tid til deadline fortæller din leder, at noget mangler, så har lederen mulighed for at hjælpe dig. Du minimerer herved også chancen for, at din chef bliver sur, hvis deadline bliver overskredet.

Du skal ikke blot hjælpe din leder, men alle i organisationen i det omfang, at det er muligt. Tænk på hvad du kan gøre for virksomheden og dine kollegaer – ikke omvendt: Hvad virksomheden og dine kollager kan gøre for dig.