Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Sådan finder du lærlinge til: Auto- og teknikbranchen

Auto- og teknikbranchen

Auto- og teknikbranchen mangler fagudlærte automekanikere, autolakerer, elektromekanikere og elektrikere mv.

Derfor er der brug for, at virksomheder indenfor elektronik- og bilindustrien opretter lærepladser.

Statikker fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) viser, at blandt andet autobranchen kommer til at mangle arbejdskraft i nær fremtid. Nogle vil endda hævde, at det allerede er et problem. 

På dit værksted, eller i din produktionsvirksomhed kan du vælge enten at kæmpe om de samme fagudlærte medarbejdere, som dine konkurrenter også kæmper om - eller du kan vælge at oprette en læreplads med de fordele, som det giver dig:

  • En lærling under uddannelse bliver hurtigt mere værd, end hvad du betaler i lærlingeløn, og andre omkostninger, som knytter sig til at have en lærling
  • Men nok så vigtigt er, at du bliver førstevælger, når lærlingen er uddannet. Du får nemlig en kæmpe fordel i forhold til din konkurrenter, da du har lært din lærling at kende igennem hele uddannelsesforløbet, og lærlingen har fået et nært forhold til din virksomhed og kollegaerne. Det har dine konkurrenter svært ved at konkurrere med

Derfor viser undersøgelser også, at mere end 60% af automekaniker lærlinge og mekanikerlærlinge, ønsker at fortsætte i på den samme arbejdsplads efter endt uddannelse.

Du slipper derfor for alt det bøvl, der kan være forbundet med at skulle lave en jobannonce, holde jobsamtaler, og introducere og oplære den nye medarbejder på din arbejdsplads.

Arbejdsplads godkendelse

Har dit værksted eller din virksomhed ikke har haft en lærling tidligere, eller er det mange år siden, at I sidst har haft en lærling - så kræver det lige, at I får en læreplads godkendelse.

Fra den 1/1 2022 hedder det ikke længere en praktikplads, men en læreplads - når der tales om erhvervsuddannelser.

Du får din godkendelse via: Det faglige Udvalg - indenfor jeres branche.

Du skal lige udfylde et skema, som du finder her.

Der beskriver du blandt andet hvilke arbejdsopgaver og oplæringsforhold, som du kan tilbyde i din virksomhed.

Det tager som hovedregel fire uger at blive vurderet.

Langt de fleste virksomheder får en godkendelse, og der skelnes mellem fire former for godkendelse:

  • Fuldstændig
  • Betinget
  • Begrænset
  • Afslag
automekaniker lærling 

En fuldstændig godkendelse betyder, at du er 100% klar til at ansætte en lærling.

En betinget godkendelse betyder blot, at du lige skal ændre noget (typisk småting), for at blive fuldstændig godkendt.

En begrænset godkendelse er i de tilfælde, hvor virksomheden eksempelvis kun har kapacitet til at have en lærling i en begrænset periode, eller et begrænset antal lærlinge. I det tilfælde kan to virksomheder indenfor samme branche gå sammen om at lave en kombinationsaftale, hvilket også er en fin løsning. Er din virksomhed i denne kategori, vil du få nærmere information herom, i forbindelse med, at du får svaret på din ansøgning om at blive godkendt som læreplads.

Et afslag skal du ikke frygte, for det sker ikke så tit.

Lærlinge til auto- og teknikbranchen

Vil du gerne have en lærling indenfor auto og teknik, så kan du med fordel bruge en jobportal som Ungarbejde.dk, hvor de unge foretrækker at søge efter fritidsjob og lærepladser. 

På denne jobportal har de unge erfaringer fra fritidsjob, og er derfor vant til at arbejde på en voksen arbejdsplads. Det gør, at det er lettere for dig, at få din nye lærling til at arbejde optimalt i din virksomhed blandt nye og voksne kolleger. 

Det du blot skal gøre, er at lave et jobopslag via nedenstående knap. Så kører resten af sig selv. Og du bestemmer selv, om du vil modtage ansøgningerne via Ungarbejde.dk, en email-adresse eller jeres rekrutteringssystem.