Privat-konto

eller

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

eller

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login

Hvad betyder CV på dansk?

CV er en forkortelse for det latinske udtryk Curriculum Vitae. Oversat til dansk betyder det livsforløb. At skrive Curriculum vitae som overskrift på dit CV, vil virke gammeldags, så brug du blot ordet CV, som overskrift.

I jobsammenhæng bruges et CV til at give et hurtigt overblik på, hvad du har af uddannelse og erhvervserfaring. Det er vigtigt, at du er omhyggelig, så du får beskrevet alle dine kompentencer, at du er ærlig, præcis og formulerer dig på en måde, så dit CV er let at læse for din kommende arbejdsgiver.

Gør du dit CV overskueligt og informativt, så kan det have stor betydning for, hvordan arbejdsgiverens første indtryk er af dig. Med et godt CV kan du derfor øge du dine chancer for at komme til jobsamtale. 

Hvordan man laver et CV

Det behøver ikke være svært at lave et CV, men for at du gør det rigtigt, så er der en række ting, som har indflydelse på, om dit CV bliver godt, eller uinteressant for din kommende arbejdsgiver.

Brug en skabelon, som du finder i Word, eller eksempelvis på jobportalen Ungarbejde.dk, efter du har logget ind.

Hvad er et CV?

Som nævnt betyder CV livsforløb eller livshistorie, men det betyder ikke, at du skal skrive 12 siders fristil. Du skal derimod være kortfattet, og maksimum bruge 2 sider. I langt de fleste tilfælde kan du nøjes med at bruge 1 side, hvis du maksimum har 25 års liv bag dig. 

Det er ikke nok blot at skrive, at du har arbejdet i en virksomhed fra 2016-2017. Husk at skrive, fra og til hvilken måned. Det gør du ved eksempelvis at skrive 02/2016 - 05/2017

Hvad bruger arbejdsgiveren et CV til?

Det er altid vigtigt, at din jobansøgning indeholder dit CV, fordi arbejdsgiveren i de fleste tilfælde laver deres grovsortering ud fra ansøgernes CV’er.

Der vil specielt i denne hårde tid med stor arbejdsløshed være mange ansøgere til de enkelte stillinger, og det er ikke urealistisk, at der er op mod 100 ansøgninger til hver stilling. Der vil ikke være tid til at læse alle ansøgningerne igennem, og arbejdsgiveren bruger derfor CV’et til at tynde ud i de ansøgninger, der vil blive læst igennem. I disse tilfælde er CV’et derfor vigtigere end jobansøgningen; for har du ikke et godt CV, så vil ansøgningen sandsynligvis ikke blive set.

Eksempel på CV

Klik her hvis du har brug for at se eksempel på et CV.

Jobansøgning

Her kan du se et eksempel på, hvordan du laver en jobansøgning.

Let’s Connect!

JobAgent

Få en email, når der er nye jobs, der matcher dine ønsker.

Tilmeld JobAgent

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev holder du dig hele tiden opdateret om de mest populære jobs. Samtidig er der også artikler og debatindlæg, hvor du vil blive introduceret til relevante nyheder.