Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Hvad kan jeg blive

At arbejde som kok kan være mange ting. Måske arbejder du i en kantine, restaurant, cafe eller med fly catering.

Drømmer du om at arbejde på en Michelin-restaurant, så skal du hører til toppen af poppen, og være villig til at investere blod, sved, tårer og ikke mindst år af dit liv for at blive så dygtig, at: Noma, Geranium, Henne Kirkeby Kro eller en af de andre Michelin-restauranter i Danmark, har lyst til at tage dig ind under deres vinger.

Men man behøver ikke være Michelin-kok, eller vinde i Masterchef, for at være en dygtig kok. Du skal selvfølgelig have interessen i at lære alle smagsvarianterne, urterne, grøntsagerne, kødvarianterne og alt andet at kende, som hører sig til på en arbejdsplads for kokke. 

Dine arbejdsopgaver kan typisk være:

  • Klargøre grøntsager - i læssevi
  • Anrette buffet, eller tallerkener, så de ser indbydende ud
  • Sammensætte menuer ud fra smag og årtidens grønt 
  • Have en økonomisk forståelse for: Waste (det man smider ud, efter endt madlavning)
  • Indkøb af råvarer
  • Rengøring

Der er stor forskel på om du arbejder i en virksomhedskantine, eller i en a la carte restaurant. Det hele handler om processer, men også om dine arbejdstider. Arbejder du på en restaurant, så skal du ikke være ked af at arbejde om aftenen eller i weekenden - selvom du har familie og måske en baby derhjemme. 

Du skal også være opmærksom på, at du det kan være svært for dig at deltage i dine venners fester, da du som hovedregel er på arbejde på det tidspunkt. Dine venner kan derfor ændre sig til at være venner inden for kokke- og restaurationsfaget.

Hvordan det ellers er at arbejde som kok, kan du se i denne gode video:

 

Hvordan bliver man kok

Din uddannelse til at blive kok vil være på en erhvervsskole. Her gennemgår du et grundforløb og lærer alt om hygiejne, klargøring af råvarer, og tilberedning af mad.

Derefter skal du i kokkelære. Det tager cirka 3,5 år. Din læretid som kok sker via en praktikplads, som du selv skal finde. Det kan være en udfordring, men er du fleksibel i forhold til transport, og kategori af arbejdsplads (kantine, restaurant osv.), så bliver det noget lettere for dig, at finde en praktikplads. 

Efter endt uddannelse kan du kalde dig kok eller gastronom. Det er alt andet lige let at finde et job som kok efterfølgende.

Og vil du gerne se, om der er andre job, som kunne være interessante, så prøv at se: