Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login

Dit CV er meget vigtigt, da dette bliver det første indtryk, som arbejdsgiveren får af dig. Derfor skal dit CV være indbydende, så arbejdsgiveren får lyst til at læse din ansøgning. Målet med dit CV er, at vække arbejdsgiverens interesse så det netop bliver dig, de kalder til jobsamtale. For at lave et godt CV er der en række punkter, som det bør opfylde. Så lad os starte med at se på, hvordan skriver man et CV?

Hvordan skiver jeg et CV?

Dit CV skal indeholde de mest basale ting om dig, såsom dit fulde navn, alder, bopæl osv. Disse oplysninger er ikke afgørende for, om du bliver ansat. Du bør derfor placere disse oplysninger diskret, som f.eks. i et sidehoved eller sidefod. Dine erfaringer og kompetencer er, hvad der i sidste ende afgør, om du vil blive inviteret til samtale. Dit navn, bopæl og civilstatus (om du er gift eller ej) er mindre vigtigt og bør derfor fylde minimalt.

Dit CV skal afspejle dine erfaringer, kompetencer og værdier på en måde, som giver arbejdsgiveren lyst til at vide mere om dig. CV’et er ret altafgørende for, om det bliver dig, der bliver inviteret til jobsamtale. Er dit CV ikke interessant, vil du blive valgt fra og mister derfor muligheden for, at sælge dig selv til en jobsamtale.

Dit CV må godt være målrettet, så den passer til den specifikke stilling, som du søger. Fremhæv dine faglige og personlige kompetencer, som passer bedst muligt på stillingens krav. På den måde kan arbejdsgiveren hurtigt danne sig et overblik over, om du har, hvad de søger.

Arbejdsgiveren modtager, med al sandsynlighed, mange ansøgninger. Det er derfor ikke uvæsentligt, at dit CV er overskueligt og ordentligt. Er dit CV rodet og uoverskueligt kan du være sikker på, at virksomhederne ikke læser din ansøgning. Derfor bør de vigtigste oplysninger være fremhævet, eksempelvis i punktform, for på den måde at give et godt overblik over dine kompetencer.

Gode råd til et godt CV:

  • Brug standardskrift i dit CV (F.eks. Times New Roman eller Calibri) og vær konsekvent med skriften
  • Skriv dit navn, adresse og fødselsdato i et af sidehovederne, på dit CV
  • Skriv et kort resumé om dig selv, hvor du fremhæver dine kompetencer og kvaliteter
  • Opstil, så vidt muligt, dit CV i punktform, med henholdsvis din uddannelse, joberfaringer, sprogkundskaber osv
  • Dit CV må højst være på to a4-sider. Det skal være kort og overskueligt at læse
  • Skriv hvilke IT-programmer du kan arbejde med og i hvilken grad du mestrer dem (”begynder” eller ”ekspert”)
  • Inkluder gerne referencer fra tidligere jobs. Disse kan evenutelt udelades og blot fremvises, hvis arbejdsgiveren ønsker det
  • Sender du dit CV på e-mail, så konverter gerne dit dokument til en PDF-fil. På den måde undgår du, at dit CV ændrer sig eller bliver ødelagt

Du kan finde en skabelon til det gode CV, ved at oprette en gratis profil på ungarbejde.dk, hvis du ikke allerede har det i forvejen. Login her:

Let’s Connect!

JobAgent

Få en email, når der er nye jobs, der matcher dine ønsker.

Tilmeld JobAgent

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev holder du dig hele tiden opdateret om de mest populære jobs. Samtidig er der også artikler og debatindlæg, hvor du vil blive introduceret til relevante nyheder.