Privat-konto

eller

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

eller

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login

Ungarbejder - Se: Find job som ungarbejder + video

Ungarbejder - Din guide til jobbet

Du er, eller vil gerne være ungarbejder, men kender måske ikke alt til, hvordan man skriver en jobansøgning som ungarbejder, eller hvad du må arbejde med - i så fald så læs denne guide og se videoen nedenfor:

Ungarbejder job

UngArbejde.dk er en jobportal med målgruppen af unge mellem 13-25 år, som formidler kontakten mellem virksomhederne og de unge jobsøgende. Vi har samlet alle fritidsjobs, fuldtidsjob, studiejobs, elevpladser og jobbet til sabbatåret, herunder også job i udlandet, i et fælles medie, nemlig: UngArbejde.dk.

Alt sker elektronisk; nemt, hurtigt og effektivt, som du ser i ovenstående grafik - eller nedenstående video.

Jobansøgning ungarbejder

Du sidder nu formentlig med et spørgsmål i hovedet: Hvordan skriver man en ansøgning som ungarbejder?

Det første, du skal gøre, er at oprette en profil som ung. Der findes blandt andet et link til dette på forsiden, eller du kan klikke her. Når du har oprettet profilen, modtager du en mail med dit password. Når du er oprettet, kan du logge ind med det samme oppe i højre hjørne. Derefter er det vigtigt, at du får skrevet så meget som muligt i din profil. Jo mere du skriver - jo større chance har du for at få et job.

Når din profil er gennemarbejdet, kan du starte jobsøgningen. Ved at klikke på Danmarkskortet, eller indsætte navnet eller postnummeret på byen, hvor du bor, på forsiden, kan du hurtigt finde frem til dit (forhåbenligt) næste job. Når du har fundet det arbejde, du finder spændende, og du kunne tænke dig at ansøge, så klikker du ind på jobbet, og trykker på ansøg-knappen.

Så har du mulighed for at skrive selve ansøgningen, som en unik tilpasning af det enkelte job du søger. Derved kan du skrive lidt fritekst, om hvorfor du netop søger dét job, du har valgt.

Jobagent

Husk at tilmelde dig jobagenten, så du automatisk får at vide, når der er nye jobs i dit område. Det sker ved, at du logger ind på din konto på UngArbejde.dk og klikker på 'Rediger indstillinger', i rullegardinmenuen. Når alt er som du ønsker, så klikker du på: 'Gem'.

Få virksomhederne til at kontakte dig

Log ind på din profil på Ungarbejde.dk

Efter du er logget ind, vælger du i venstre side: Indstillinger.

Sig: Ja tak til at virksomhederne må kontakte dig, når de har ledige job. Du kan blandt andet vælge branche, og om du ønsker fuldtidsjob og / eller fritidsjob.

Det er også her, at du til enhver tid kan framelde dig denne mulighed.

CV

Når du laver dit CV, så er der en række gode ting som du kan gøre. Det første du skal gøre er at se denne video:

 

 

 

Dernæst, få gerne en voksen til at se dit CV igennem, så du er sikker på, at de værste fejl er fjernet. For ser dit CV sjusket ud, så får arbejdsgiveren også et sjusket førstehåndsindtryk af dig, og det er jo ikke så godt.

Ungarbejder løn

Når du arbejder som ungarbejder, så er du berettiget både til at få løn og penge til din feriekonto. Det er din arbejdsgivers ansvar at have styr på dette. I mange år har det været sådan, at 'Jobpatruljen' har været ude at tjekke en lang række arbejdsplads for, om alt er i orden i forhold til at være ungarbejder på en arbejdsplads. Det er også på Jobpatrulens website du kan se, hvad der er normalt at få i løn som ungarbejder.

Der er nemlig grænser for, hvad du må arbejde med, og hvor mange timer du må arbejde. 

Til gængæld er reglerne knap så klare, når det kommer til din løn som ungarbejder. Langt de fleste arbejdsgivere er meget rimelige. Synes du alternativt, at din løn er for lav, så står det dig frit for at søge job som ungarbejder hos en anden arbejdsgiver. For du skal selvfølgelig have mindstelønnen som ungarbejder, for det arbejde du udfører.

Ungarbejder regler

Der er som nævnt en lang række regler for, hvad du må arbejde med, når du er en ungarbejder under 18 år.

Du må eksempelvis ikke arbejde med kemikalier eller farlige maskiner. Måden du kan kende farlige kemikalier på er ved, at der er et sort kryds på en orangefarvet baggrund - eller også der er en rød advarsels firkant omkring eksempelvis en flamme - som i dette tilfælde betyder at væsken er brandfarlig. Kemikalier kan være ødelæggende for dit helbred, hvorfor du skal passe på.

Da det ikke kan forventes af unge under 18 år at vide, hvad der er af gældende regler, så har din arbejdsgiver det man kalder for et udvidet ansvar for dig. Det vil sige at din arbejdsgiver skal agere som den gode og oplyste forældre, og derfor er det arbejdsgiverens ansvar både at kende til og overholde alle reglerne, samtidig at din arbejdsgiver passer rigtig godt på dig.

Hjælp mig med at finde et job

UngArbejde.dk kan desværre ikke hjælpe dig personligt med at finde et job. Til gengæld finder du på UngArbejde.dk tusindvis af ledige jobs, samt guides til dig som er under 18 år, og over 18 år.

På den måde lærer du en masse og bliver en stærkere profil, som arbejdsgiverne efterspørger. Og et venligt tip: Det er ikke dine forældre eller andre personer, som skal finde jobbet til dig.

Svar fra arbejdsgiveren

Når du har ansøgt en stilling hos UngArbejde.dk, så modtager arbejdsgiveren automatisk en mail, hvori der står, at han/hun har fået en ansøgning til jobbet. Dog har de fleste firmaer rygende travlt, så derfor kan der godt gå et stykke tid, inden du får svar fra arbejdsgiveren. Det er rigtig irriterende, hvis man virkelig mangler et job snarest, men så er det bare i gang med at søge andre jobs på UngArbejde.dk.

Rediger indstillinger

Ønsker du at framelde eller tilmelde dig nyhedsbrevet, lave ændringer i din jobagent, eller helt at slette din konto på UngArbejde.dk, sker det ved at:

  1. Du logger ind på din konto på UngArbejde.dk
  2. I venstre side vælger du:
    • Vedrørende nyhedsbreve og sletning af din konto vælg: 'Indstillinger'.
    • Vedrørende jobagent vælg: 'Jobagent'
  3. Du laver dine ændringer
  4. Klikker på 'Gem'

Hvis du har andre spørgsmål, så er meget velkommen til at kontakte os på info@ungarbejde.dk.

Hvor lang opsigelse har en ungarbejder

Vil du gerne vide, hvor lang tid du har som ungarbejder, så finder du svaret alt andet lige i din ansættelseskontrakt. Som timelønne (ikke funktionæransat), så skal du blot have en såkaldt rimelig frist i forhold til opsigelse. Det gode spørgsmål er så, hvad er en rimelig frist for opsigelse af en ungarbejder? Det er ikke usædvanligt, at der er tale om 14 dage i denne sammenhæng.

Er dit arbejdsgiver omfattet af en overenskomst, så må det forventes, at der er klare regler for opsigelse af en ungarbejder. Så enten fremgår det af medarbejderhåndbogen, som du sikkert kan låne i HR-afdelingen og/eller også fremgår opsigelsesvarslet af din ansættelseskontrakt.

Let’s Connect!

JobAgent

Få en email, når der er nye jobs, der matcher dine ønsker.

Tilmeld JobAgent

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev holder du dig hele tiden opdateret om de mest populære jobs. Samtidig er der også artikler og debatindlæg, hvor du vil blive introduceret til relevante nyheder.