Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Rejse i sabbatåret- Sådan planlægger du din rejse

Skal du ud at rejse i dit sabbatår? I så fald er du en blandt tusindvis af studenter eller universitetsstuderende, der hver år hiver et par måneder ud af kalenderen for at drage mod nord, syd, øst eller vest for at få sig en oplevelse for livet. En sådan rejse kræver selvfølgelig planlægning – og en yderst grundig en af slagsen!

Ved du heller ikke, hvor du skal starte? Og er du bange for at glemme noget? Se med her, hvor vi i 4 enkle trin guider dig igennem, hvordan du skal gribe planlægningen af din rejse i dit sabbatår an. Vi starter helt fra scratch:

1. Hvor vil du rejse hen?

Det er garanteret et spørgsmål, som du allerede har gjort dig overvejelser over. I dit valg er der dog nogle helt essentielle ting, der er gode at have in mente:

  • Hvad er dit budget? Dine penge rækker uomtvisteligt længere i Asien end i Australien eller USA. Derved ikke sagt, at du nødvendigvis skal favorisere et billigere land i dit valg af rejsedestination, men blot at det er vigtigt at have denne del med i din planlægning. Det er ikke fedt at løbe tør for penge efter to måneder, hvis du havde afsat tid til at rejse i fire. Undersøg derfor prisniveauet og forsøg at danne dig et overblik over, om det stemmer nogenlunde overens med det beløb, du har sat til rådighed.
  • Undersøg om du på den ene eller anden måde har tilhørsforhold til et land, der kan være spændende at rejse til. Hvis det er tilfældet, kan det nemlig vise sig at åbne en hel del døre for dig. Perifere tilhørsforhold er også værd at prøve af, så hvis din grandfætters kammerat er flyttet til et eller andet eksotisk sted, kunne det være, at der var en kontakt eller to at finde. Kontakt til lokale er altid en helt speciel oplevelse, da du dermed kommer helt ind under huden på kulturen.
planlægning af rejse i sabbatår

2. Hvordan vil du rejse?

Rejseform er det næste, som du skal tage stilling til. I grove træk har du to muligheder; selv at planlægge din rejse eller at vælge en grupperejse, hvor planlægningen i det store og hele bliver gjort for dig. Det er to vidt forskellige rejseformer, der hver især har sine fordele og ulemper.

Hvad du skal vælge, afhænger af dig og dit temperament. Hvis du selv vil planlægge din rejse, skal du nu have bestilt flybilletter og overnatning. Dette kan også anbefales at få ordnet en måned eller to i forvejen. Hvis du vælger en pakkeløsning i form af en grupperejse, skal du have bestilt den nu.

Læs mere om rejseformer her.

3. Få styr på praktiske rejsedetaljer

Når du har fastlagt din(e) rejsedestination(er), er det tid til at få styr på en række praktiske detaljer – og her er det vigtigt, at du er ude i god tid! Alt afhængigt af din destination skal du eksempelvis have søgt visum, få styr på vaccinationer, sikre dig at dit pas er gyldigt et godt stykke ud i fremtiden og få udstedt internationalt kørekort.

Start på dette senest et par måneder før din afrejsedato, da nogle af processerne har det med at trække i langdrag.

Læs mere om de praktiske detaljer vedrørende rejse i dit sabbatår her.

4. Hvad skal du have med på rejsen?

Det er altid en udfordring at finde ud af, hvad man skal have med, når man skal ud at rejse. Det er også derfor, at man alt for ofte ender med at have alt for meget med – også selvom man kun skal en uge sydpå. Det luksus har man imidlertid ikke mulighed for, når man skal slæbe rundt på sine ting i månedsvis. Her er det gyldne ord begrænsning!

Du skal derfor kun pakke, hvad absolut nødvendigt er. Skær ind til benet og vær kynisk i din sortering – du bliver glad for det senere hen, når du skal bære det hele på ryggen i månedsvis.

Der er imidlertid nogle enkelte ting, der kan være life savers på farten:

  • Lagenpose. Hvis ikke du medbringer sovepose, er en lagenpose guld værd, da en rejse på budget af og til kan resultere i, at man ender op med at sove steder, hvor de hygiejniske forhold ikke helt lever op til, hvad man er vant til hjemmefra.
  • Håndsprit. Forebyg dårlig mave – sprit dine hænder før ethvert måltid og undgå at røre ved øjne, næse og mund med ikke-afsprittede hænder. Sprit kan ikke bruges for lidt! Hvis du kan undgå dage, hvor du kun kan bevæge dig i få diameters omkreds fra toilettet, er det al forebyggelsen værd!
  • Medicin mod maveonde. Du vil som udgangspunkt få en dag eller to med dårlig mave, når du rejser – også selvom du forebygger med håndsprit. Bakteriefloraen er anderledes end den, vi er vant til hjemmefra – og det skal din mave vænne sig til! Når uheldet er ude, er det derfor rart at have taget sine forholdsregler hjemmefra – og ikke midt i kampens hede at skulle til at opspore et apotek og forsøge at finde en modgift, der hjælper. I mange asiatiske lande kan det være så godt som umuligt grundet sprogbarriere.
  • iPad eller tablet. Nemmere at slæbe på end en computer og guld værd, når man er på farten. Brug den til at lave research undervejs og holde familien og vennerne derhjemme opdateret. Hvis du rejser i et land, hvor sprogbarrieren er en udfordring, er Google Translate intet mindre end en life saver. Forbered dig med nogle fraser et sted, hvor du har adgang til WiFi (har du ofte på dit hostel eller hotel). Det kunne eksempelvis være: ”Kør mig til togstationen”. Oversæt helst fra engelsk i stedet for dansk, da det ofte giver en mere korrekt oversættelse.

Læs også: