Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

4 råd til, hvordan du sparer penge på din rejse

Det er dyrt at rejse – det er ingen hemmelighed! Kommer det som et chok for dig, bør du måske revurdere dine rejseplaner. Heldigvis for dig kan du undgå en håndfuld helt klassiske og unødvendige forbrugsfælder, som mange uerfarne rejsende falder i.

Her giver vi dig nemlig en guide til, hvordan du undgår at gøre unødvendigt store indhug i dine surtoptjente sparepenge – og det uden at gå på kompromis med kvaliteten af din rejse:

1. Madlavning og overnatning

Hvordan har du tænkt dig at få stillet sulten på din rejse? For størstedelen af alle unge rejsende bliver det for dyrt i længden at spise ude flere gange dagligt. Derfor kan du til en vis grad blive nødt til selv at hoppe i forklædet og kokkerere – men for at det er muligt, skal du have adgang til køkkenfaciliteter. Her laver mange den brøler, at de forhåndsbooker overnatning uden at tænke på, om der er køkkenfaciliteter tilknyttet.

Langt de fleste backpackere og unge rejsende vælger hostels som deres foretrukne overnatningsmulighed. Det skyldes primært to ting; det er billigt, og der er andre unge. At sove på sovesal med helt op til 20 andre er dog noget, som de fleste lige skal vænne sig til. 4-, 6- og 8-mands sovesale er heldigvis mere forekommende. De fleste hostels har gode køkkenfaciliteter og næsten altid et godt socialt miljø.

Når det er sagt, skal du ikke snyde dig selv for et indblik i den kulinariske side af det land, du besøger. Beslut dig eventuelt for, at du eksempelvis spiser ude hver anden dag, en gang i ugen eller hvor ofte, dit budget tillader det.

2. Studierabat

Næsten ligegyldigt hvor i verden du drager hen, vil der være studierabatter at hente på hovedsageligt seværdigheder og aktiviteter – men af og til også på overnatning, transport og bespisning. Der kan ofte være helt op til 50% rabat at hente og over en længere periode, kan det gå hen at blive rigtig mange penge i besparelser. Så sørg endelig for at medbringe dit studiekort og spørg efter studierabat alle steder, hvor du skal have pengepungen op af lommen.

Er du ikke studerende længere? Hvis din samvittighed byder dig det, bør du vide, at ordet ”udløbsdato” er svært forståeligt på alle andre sprog end dansk, norsk og svensk.

3. Rejsehajer

Hvis du rejser på egen hånd og planlægger løbende undervejs, skal du passe på ikke at falde i kløerne på såkaldte rejsehajer. De befinder sig i farvandet omkring populære turistmål og går til angreb, når du mindst venter det.

Med rejsehajer menes der lokale rejsebureauer, der meget gerne vil sælge dig dagsture, entrébilletter samt andet godt til diverse seværdigheder og attraktioner. Det behøver ikke nødvendigvis at være skidt at bruge dem til at booke, hvad end du gerne vil se i området, men hav antennerne ude, når du snakker med dem. Hvis de virker for desperate og lokker med gratis ting og sager eller truer med, at alt er udsolgt lige om lidt, bør du kraftigt overveje at slå bremserne i.

Sig eventuelt, at du lige vil vende tilbage til dem, og find derefter et sted med internet og undersøg på Google, om det kan gøres billigere. Rejsebureauerne skal jo også tjene penge et sted, så det er meget ofte muligt at finde det billigere selv. Hvis du er villig til at betale lidt ekstra, er rejsebureauerne ofte en ganske fin løsning, da de klarer alt besværet for dig, men hvis du selv bruger lidt tid på at lave research, kan der være en del penge at spare.

4. Arbejde imens du rejser

Du kan vælge at prøve på at få et arbejde imens du rejser, hvilket kan være forbundet med en del risisi, hvis du ikke passer på. Rejser du uden for EU skal du nemlig som hovedregel have et arbejdsvisum til det land du rejser i, hvis du ønsker at arbejde. Arbejder du uden arbejdsvisum og de lokale myndigheder herunder politiet får kontakt til dig imens du arbejder illegalt, så kan du hurtigt føle dig meget utryg. Både i forhold til

  • afhøringsprocedyrerne
  • kommunikationsvanskeligheder herunder gensidig forståelse af sprog og kultur
  • du kender ikke det lokale retssystem, som alt andet lige er væsentligt forskelligt i forhold til det danske retssystem

Søg derfor altid arbejdsvisum hjemme fra Danmark via ambassaderne. 

En nemmere måde at gøre det på er ved at arbejde i et dansk firma, som har lokation i udlandet. På den måde har du lettere ved at kommunikere og få hjælp til det praktiske.