Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Jobansøgning - det lægger virksomhederne vægt på

Vi vil på Ungarbejde.dk hjælpe vores unge jobsøgende til at øge deres chancer for job, allerede når de begynder på deres jobansøgning. Til at udpege ansøgerens typiske brændpunkter har vi interviewet den HR- ansvarlige hos Just-Eat.dk, Thomas Alcayaga, der vil dele sine erfaringer om jobansøgninger.

Jobansøgning - Hvad lægger virksomhederne vægt på?

Følg disse enkle tips, så er du tættere på at få jobbet.

Få dine venner til at anbefale dig

Har man mulighed for at benytte sig af kontakter i sin jobsøgning, så er det ikke på det område, man skal holde sig tilbage. Mange jobs bliver i dag afsat til folk, der i forvejen har kontakter i virksomheden, og Thomas Alcayaga er heller ikke bange for at have tillid til hans ansatte, hvis de anbefaler en ven. 

- ”Det er mange gange en fordel for mig i og med, at det vil kræve mindre tid fra min side, da de allerede har lavet grovsorteringen. Det er har også tidligere vist sig at være godt for os da dem, som har refereret en ven eller veninde også har taget mere ansvar for denne.”

Hvis man ikke kan trække på sit netværk i søgen efter job, så er der kun at sætte sin lid til jobansøgningen. Derfor er det vigtigt, at man gør meget ud af denne, så arbejdsgiveren får et indtryk af, at man gør sin del for at blive kaldt til samtale, i det ansøgningen kan betragtes som en salgstale.

Noget for noget

- ”Hvis man ikke vil lægge lidt energi i at skrive en ansøgning, skal man heller ikke forvente, at vi vil bruge vores energi på at kalde dig til en samtale.” Forklarer Thomas Alcayaga.

I forbindelse med ovenstående er det også vigtigt, at man sørger for at læse ansøgningen godt igennem og derved minimere de eventuelle fejl, der kan være i ansøgningen. Er der et væld af stavefejl i ansøgningen, vil det være almindeligt at tvivle på, hvor meget tid der er brugt fra den jobsøgendes side. Det bør også nævnes, at SMS-sprog og smileys er nyere fænomener, og de bør på alle måder undgås for at give et indtryk af seriøsitet.
 

Unikke ansøgninger giver unikke jobmuligheder

Der er i tiden mange ansøgere til få jobs, og arbejdsgiveren har derfor et stort udvalg, så det gælder om at overbevise dem om, at man er mere egnet til jobbet end de andre ansøgere. Det viser oprigtig interesse, hvis ansøgningen er henvendt til de enkelte virksomheder i stedet for at sende samme skabelon ud til mange virksomheder. I den sammenhæng giver Thomas Alcayaga et råd med på vejen.

- ”Mit bedste råd er, at du som ansøger vælger at prioritere, hvilke jobs du vil søge, så i stedet for at skrive samme ansøgning til alle de opslag der er, så sats på nogle enkelte og skriv en rigtig god ansøgning til dem.”

Skriv kun relevante informationer

Det er også vigtigt, at der i ansøgningen bliver lagt vægt på informationer, der er relevante for jobbet, så guldkornene ikke forsvinder i mængden af mere eller mindre unødvendige snak. Derfor kan det godt være en fordel at undlade mange små jobs, der ikke kan drages parallelt med det søgte job og give pladsen til informationer, der er relevante. At man har haft mange jobs i kortere tid er ikke nødvendigvis godt, da dette bl.a. kan indikere problemer med at finde sig til rette i et job.

- ”Når jeg ansætter nye medarbejdere, så prioriterer jeg også stabile folk, som kan have et job i længere tid. I starten hos os er man ikke helt god, men erfaringen gør, at man bliver bedre til jobbet, så jeg har ikke den store interesse i at bruge en masse energi på at gøre folk gode, og så når de endelig kommer til det punkt, hvor de gør det godt, så er de på vej videre i et nyt job.” Uddyber Thomas Alcayaga.

Dette bør du huske på:

  • Få dine venner til at anbefale dig
  • Læg energi i din jobansøgning
  • Prioriter de mest relevante jobannoncer og skriv en målrettet ansøgning
  • Undgå slang, smileyer og stavefejl

Se også:Hvordan skriver man en ansøgning?

og fortsæt her: