Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Dine spørgsmål til jobsamtalen

Til jobsamtalen er det vigtigt at være forberedt på arbejdsgiverens spørgsmål. Ligeså vigtigt er det, at du selv har forberedt nogle spørgsmål til arbejdsgiveren. Her får du nogle spørgsmål, som du kan stille til jobsamtalen.

Spørgsmål til jobsamtalen

Prøv først at læse spørgsmålene, og svar så på spørgsmålene. Det er ikke sikkert du kommer med de bedste svar første gang, så prøv igen, og skriv din bedste besvarelse ned, som så lærer udenaf.

Hvad består de daglige opgaver af?

Inden du kommer i job er det er det en god idé at finde ud af netop, hvad de primære arbejdsopgaver består af. Du har måske allerede en idé om, hvad stillingen går ud på, men det er en god idé at spørge ind til det, for at være sikker på at det er det rette job for dig.

Skal jeg arbejde alene eller i et team?

Dit job indebærer måske at du skal arbejde alene, men det kan også være at du kommer til at indgå i et team. Spørg ind til opbygningen af teamet. Hvad bliver din rolle? Hvem skal du arbejde sammen med? Hvor tæt et samarbejde har i? Hvis du skal indgå i et team er det vigtigt at vide hvad din rolle i teamet bliver. Det kan være en fordel at høre lidt om, hvilken rolle dine kollegaer har og hvem de er.

Hvad forventes der af mig?

Har stillingen eksisteret i et stykke tid er det godt at vide, hvad arbejdsgiveren forventer af dit arbejde. Der er måske nogle specifikke opgaver, som de forventer at du udfører. Er det en nyoprettet stilling er det ligeledes en god idé at undersøge, netop hvad arbejdsgiveren har i tankerne og hvad der skal ske med stillingen.

Hvad lægger lederen i afdelingen vægt på?

Til første jobsamtale er det det en god idé at spørge HR-chefen, hvem der bliver den nærmeste chef. Hvis teamlederen ikke er tilstede, kan man spørge om, hvad teamleder lægger vægt på. Det giver nogle gode kort på hånden til 2. samtale, hvor man som ansøger formentlig møder teamchefen.

Er der udviklingsmuligheder?

Stillingen kan lige nu være det du drømmer om, men på sigt er det rart at vide, om man kan få andre stillinger på arbejdspladsen. Det er ikke usandsynligt at du på sigt søger nye og anderledes arbejdsopgaver, derfor er det også godt at vide, om du kan få det på den samme arbejdsplads. Dette viser også arbejdsgiveren, at du er interesseret i at have jobbet i en længere periode.

Hvad er fremtidsmulighederne i jobbet?

Det er en god idé at tænke langsigtet. Er stillingen et studiejob, som du læser ved siden af din uddannelse, kan det være en mulighed at høre om de er interesseret i at have dig, efter du har færdiggjort din uddannelse. Er det dit drømmejob er det en fordel at kende til de muligheder, som virksomheden kan tilbyde dig i fremtiden.

Se de spørgsmål, som du får til jobsamtalen: