Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Drømmejobbet - Guide til dit drømmejob

Vejen til drømmejobbet kan sagtens være med små omveje og med bump på vejen. Faktisk vil vejen til drømmejobbet være lidt kedelig, hvis der ikke er uventede udfordringer undervejs.

Vejen til drømmejobbet

Det første bump på vejen kan være adgangskravet til dit drømmestudie eller, at der er for få jobs til mængden af ansøgere, hvorfor det kan være en udfordring at komme igennem flaskehalsen til drømmejobbet.

Et godt trick er, at gør dine drømme realistiske, da realistiske drømme er nemmere at opfylde. På den måde får du flere succeser, og dit liv bliver meget sjovere at leve.

Du kan bruge følgende 3 punkter til både at blive mere afklaret i forhold til dit drømmestudie og drømmejob:

Hvordan bliver din drøm til virkelighed?

Det er helt normalt at uddannelsesvalg præges af ønsket om at være sammen med de venner som man kender, og ønsket om at være sammen med andre unge, som har samme holdninger, påklædning og attitude. Det giver forudsigelighed og tryghed, men det er ikke nødvendigvis det bedste for dig at basere dit valg på.

Din personlighed er under udvikling, så hvad du synes er godt i dag, kan sagtens have ændret sig om 3 eller 5 år. Dertil kommer, at søger du blot en bekræftelse af din foretrukne selvopfattelse, så tager du måske ikke de mest realistiske valg.

Et realistisk valg tager i højere grad hensyn til arbejdsmarkedet og dermed, om du lettere kan få opfyldt dit ønske om drømmejobbet. Arbejdsmarkedet er ikke et tagselvbord. Ved at være mere realistisk, minimerer du chancerne for at blive frustreret og ked af det.

Spørgsmål til drømmejobbet

Du kan bruge følgende spørgsmål til at finde ud af, om du har set og fundet alle muligheder i jagten på drømmejobbet.

  1. Find 10 ting som du gerne vil og interesserer dig for
  2. Prioriter de 10 ting
  3. Hvor mange af de ting er du super til?
  4. Hvor mange af de 10 ting skal du helst have opfyldt for at være lykkelig?
  5. Hvis ikke jobbet kan opfylde de ting, du har listet, hvor kan du så få de resterende ting opfyldt?
  6. Hvordan kan dit privat- og fritidsliv være med til at opfylde dine interesser?
  7. Hvis du ikke var dig selv, men kunne se på dig selv, og skulle vejlede dig selv - Hvad vil du så anbefale dig at gøre?

Når du har gennemgået disse spørgsmål (meget gerne i skriftform), så kig på, hvad du har skrevet, og tjek svarene dagligt de næste 1-2 uger, så bliver du meget klogere på, hvad der er bedst for dig.

Tag en rundtur på Ungarbejde.dk for at se, hvilke jobtitler, der kan hjælpe dig på vej til drømmejobbet.

Du finder på denne måde også ud af, om der findes alternative drømmejobs, hvilket der gør i langt de fleste tilfælde.

Fokuspunkter til drømmejobbet

Du har nu været igennem en proces, hvor dit valg af drømmejob er blevet afdramatiseret. Du er nu i langt højere grad agent i dit eget liv. Dine drømme er nu mere nuancerede og realistiske. Du har også fået følelsen af tryghed, hvilket er vigtigt i en hverdag, hvor vi har uendelig mange muligheder.

Ud fra listen af spørgsmål, som du har besvaret, kan du nu lave en plan for, hvad du gerne vil og skal lave for at få opfyldt dine drømme.

Planen udgør en tidslinje, hvori du indsætter dine fokuspunkter. Fokuspunkter indeholder, hvad du helt eller delvist skal have opnået på et givent tidspunkt. Jo længere tidshorisont, jo sværere er det måske at udfylde fokuspunkterne, så lav det ikke til succeskriterie, at alt bliver opfyldt 100 %. Husk dit liv kan ændre sig undervejs, og det er der ingen grund til at stresse over i dag.

En jobtitel kan være et godt fokuspunkt, men vær også her opmærksom på, at det ikke skal være et succeskriterie, at du får den jobtitel inden for en kort årrække. Der findes uendelig mange jobtitler inden for ’salg’, ’sundhed’, ’logistik’, ’service’ med mere, så giv dig selv lov til at ændre fokus eller jobtitel, så du får mere krydderi i liv.