Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Det er en lang proces, fra jobansøgning til selve ansættelsen. Når du har søgt et job kan du være heldig, at komme igennem nåleøjet og blive inviteret til jobsamtale. Man skulle tro, at når man først er blevet inviteret til jobsamtale, så er ens chancer for job gode. Men den virkelige test sker ofte til den anden jobsamtale. Derfor skal du efter første jobsamtale forberede dig, på det næste skridt.

Anden jobsamtale

Det er vigtigt at notere sig, at hvis du går videre til anden jobsamtale, er dette ikke garanti for, at du bliver ansat. Ofte vil 2 til 3 af de bedst kvalificerede kandidater blive inviteret til anden jobsamtale. Du kan derfor ikke læne dig tilbage, og håbe på det bedste. Du kan stadig gøre mere, for at få jobbet. 
Går du videre til anden jobsamtale, er der en del forberedelse og tænkning, som du skal gå igennem.

Du skal gøre op med dig selv, om jobbet stadig er noget for dig. Et job kan lyde nok så interessant i et jobopslag, men du kan have fået en helt anden opfattelse af jobbet, til den første jobsamtale. Det er ikke usandsynligt at du tænker, at jobbet måske alligevel ikke er noget for dig. Det er helt fair at erkende, at du ikke ønsker dette job alligevel.
Er du, efter første jobsamtale, stadig interesseret i jobbet, og bliver kaldt til anden jobsamtale, skal du forberede dig.

Til den anden samtale har du mulighed for, at spørge mere ind til de praktiske foranstaltninger om jobbet, såsom løn, arbejdstider osv. Er du kommet i tanker om noget, som du måske glemte at fortælle til første samtale, har du til anden samtale mulighed for at rette op på dette. Anden samtale skal altså ses, som den uddybende og i mange tilfælde den afgørende samtale.

Bliver du tilbudt job allerede efter første jobsamtale, vil en ansættelsesproces gå i gang. Her vil virksomheden ofte indhente informationer om dig, i form af referencer. Referencerne kan komme fra eksempelvis en leder, fra en af dine tidligere arbejdspladser.

Du bestemmer som udgangspunkt selv, hvem virksomheden må kontakte, så her kan det betale sig på forhånd, at lave nogle aftaler med dine tidligere arbejdsgivere. Du behøver ikke lave aftaler med alle dine tidligere arbejdspladser, men vælg et par stykker. Du kan eventuelt aftale med din tidligere arbejdsgiver, hvad de skal lægge særligt vægt på, i deres udtalelser om dig.

Anden jobsamtale giver dig også en række fordele. Se hvad dine fordele er til anden jobsamtale.

Afslag på jobansøgning

Bliver du ikke tilbudt job efter første samtale, kan du ringe til virksomheden og spørge, hvorfor det ikke blev dig. På den måde kan du få feedback, som du tage med dig og bruge til andre jobsamtaler. Arbejdsgiveren vil nødvendigvis ikke være interesseret i at give feedback, men prøv dig frem. Det vil komme dig til gode fremover, og du vil vide hvad du skal gøre anderledes næste gang.