Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Tid er meget værdifuldt, og ingen er interesserede i at spilde den. Det gælder også for den person, som skal interviewe dig til en jobsamtale. Derfor skal du kunne sælge dig selv lynhurtigt, ved hjælp af en såkaldt elevatortale.

Her får du nogle råd til:

Hvordan du laver man en elevatortale?

En elevatortale er en tale, hvor du på under få minutter fortæller, de vigtigste ting om dig selv og dine kompetencer. Navnet ’elevatortale’ kommer af, at en elevatortale ikke bør vare længere tid end, hvad en tur i elevatoren tager. Talen skal altså, på ganske kort tid, opsummere de vigtigste ting om dig.

Din elevatortale skal være kort, præcis og indholdsrig. Det kræver forberedelse. Når du laver en elevatortale er det nemmeste, hvis du skriver nogle punkter ned, som du vil have med i din tale. Disse punkter kan du bruge i din elevatortale.

1. Målret din elevatortale

Målret din tale efter jobbet, ved at bestemme din målgruppe. Du bestemmer din målgruppe, ud fra den branche, som du søger job indenfor. Hvem er det, som din tale skal fange? Søger du job, som f.eks. sælger, målretter du din tale derefter, så den passer bedst muligt på jobbeskrivelsen. På den måde appellerer du, på bedst mulig vis, til arbejdsgiveren og jobbeskrivelsens profil.  

2. Dine kompetencer

Begynd med at fortælle, om dine kompetencer. Fortæl hvilke uddannelser du har, hvad du har arbejdet med og hvilke kvalifikationer, som du har tilegnet dig. Dette kan fortælle arbejdsgiveren meget om dig, og er noget af det mest interessante for arbejdsgiveren, som hurtigt kan afgøre, om du er den rette til jobbet.

3. Hvad kan du tilbyde?

Forklar hvad du kan bidrage med til jobbet. Hvilke opgaver du vil kunne klare? Og hvilke roller kan du udfylde? Nogle mennesker har det bedst, når de arbejder alene, mens andre arbejder bedst i teams. Fortæl om din arbejdsstil og, hvordan du arbejder bedst. Ofte søger arbejdsgiveren en person, som kan udfylde en bestemt rolle, så gør det klart hvad du kan tilbyde.

4. Hvorfor vil du have dette job?

Det er ikke altid nok, at være kvalificeret til et job. Du skal også vise, at du virkeligt gerne vil dette job, og at du brænder for det. Fortæl hvorfor du vil have netop dette job. Er det for at udfordre dig selv? Vil du møde nye mennesker? Hvad end det er, så er det en god idé, at have en god forklaring på dette.

5. Hvorfor skal de vælge dig?

Gør det klart, hvad virksomheden får ud af, at ansætte netop dig. Virksomheden gør en investering, når de ansætter dig. Derfor skal du gøre det klart, hvad præcis du kan tilbyde og derfor fortjener jobbet.

Der findes ikke en ”perfekt” elevatortale. Det kan være forskelligt, hvad en arbejdsgiver lægger vægt på eller søger. Vælg derfor de vigtigste punkter, som passer bedst til den samtale, som du skal til.

På Ungarbejde.dk kan du på din profil indsætte et link til din Youtube video, med din elevatortale.