Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Hvad er en god arbejdsplads?

En god arbejdsplads afhænger både af, hvad du forventer, og hvad arbejdspladsen tilbyder.

Som ung, er der nogle helt grundlæggende ting, som skal være i orden, for at du og din krop ikke lider overlast. Med andre ord, så er du i højere grad beskyttet, imens du er ung. Når du bliver 18 år eller ældre, så er du voksen, og har selv ansvaret for dit liv - også dit arbejdsliv.

Her kan du læse mere om, hvad du må arbejde med som 15-årig.

Hvad vil du gerne arbejde med?

Måske har dine forældre eller andre en holdning til, hvad det vil være godt for dig at arbejde med. Men vigtigst er, hvad du gerne vil arbejde med. Som ung kan det være en udfordring at få det første job, da man ikke har et langt CV eller masser af erfaring. Så hvad gør du?
 
Du starter med at læse denne guide om, hvad skal jeg blive:

Drømmejobbet

Det er dejligt at have drømme, og vejen til drømmejobbet behøver ikke være lige. Faktisk er det ikke usandsynligt, at din vej til drømmejobbet svinger lidt. Karakterer fra skolen eller studiet er ikke nødvendigvis afgørende for, om du får drømmejobbet.
 
Det er rigtigt, at dine karakterer har betydning for, om du kommer ind på dit drømmestudie, og det kan blive afgørende for, om du får drømmejobbet. Men på den anden side, så lægger arbejdsgiverne stor vægt på, hvordan din personlighed er. Eksempelvis er det ikke godt, hvis en læge, der kun har fået 12-taller, ikke kan finde ud af tale med patienterne i øjenhøjde. 
 

Arbejdstider

Afhængig af din alder, så kan der være nogle begrænsninger i forhold til, hvor meget, og hvornår du må arbejde. Når du bliver 18 år eller ældre, så er der som udgangspunkt ingen begrænsninger i din arbejdstid. Som chauffør er der selvfølgelig nogle køre- og hviletidsbestemmelser, som du skal overholde, da du ikke må køre tre dage, uden af få søvn. Det kunne jo ende i en bilulykke, hvis du ikke var frisk og vågen, når du sad bag rattet. 

Studerer du, så kan det i nogle tilfælde være en udfordring at din arbejdsgiver gerne vil have en høj grad af fleksibilitet, imens, du gerne både vil have job, penge og tid til dit studie. Derfor kan det godt være en fordel for dig, at der i din ansættelseskontrakt står, hvor mange timer du maksimalt kommer til arbejde i en bestem periode, eksempelvis pr. uge. Men når det er sagt, så kan man ikke skriver sig ud af alle scenarier. Hvis det i praksis ikke fungerer for dig eller din arbejdsgiver, så må du forvente, at du en dag står uden job

Den gode arbejdsplads

Når du er til samtale, så har du den bedste mulig for at finde ud af, om du forventer at denne arbejdsplads er ideel for dig. Der er ikke meget ved at få et: Tillykke med jobbet, hvis du alligevel siger op efter kort tid, eller at din nye arbejdsgiver gør det. 
 
Derfor vil det være fint, at du til jobsamtalen spørger ind til, hvordan hverdagen er i firmaet, og hvilke forventninger der er til dig. Det er måske også muligt, at du får en rundvisning i firmaet. Hvad du kan spørge om til jobsamtalen kan du læse mere om her: Spørgsmål til jobsamtalen.