Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

En jobsamtale kan virke skræmmende, og kan til sammenligning minde om at være til eksamen. Jobbet er måske dit drømmejob, så du vil gerne gøre et godt indtryk på arbejdsgiveren. Dette giver anledning til nervøsitet, på samme måde som en eksamen. Derfor er det en god idé, at forberede dig på jobsamtalen. Ligesom til en eksamen, er forberedelsen en stor del af en jobsamtale.

Før du går til jobsamtale

Du gør dig selv en stor tjeneste ved at forberede dig, så gå gerne i gang i god tid. Ofte kan du forberede dig på samtalen, ved at øve dig med en god ven eller et familiemedlem. Få din ven eller familiemedlem til at stille dig spørgsmål, som du vil blive mødt med til samtalen. Forbered dig også gerne på uventede spørgsmål, så du på den måde er forberedt på at svare på hvad som helst.

Som et led i forberedelsen til jobsamtalen kan det være en god idé, at lave research omkring arbejdspladsen. Dette gør at du er ekstra godt forberedt og viser, at du har sat dig ind i arbejdspladsen miljø, værdier og hovedopgaver.

Få at få den bedst mulige oplevelse til jobsamtalen er forberedelsen derfor meget vigtig. Hvis du er meget nervøs så husk på, at du er udvalgt blandt mange ansøgere. Du kan være sikker på, at arbejdsgiveren er interesseret i dig. Derfor skal du være dig selv og stole på dig selv.

Gode råd til jobsamtalen

  1. Først og fremmest: træk vejret dybt og slap af. Det er vigtigt at du holder hovedet koldt og ikke lader nervøsiteten overtage. På den måde vil samtalen føles mere behagelig.
  2. Vær dig selv, smil og hold øjenkontakt. Det giver et godt indtryk og giver en afslappende atmosfære, og du vil hurtigt føle dig bedre tilpas.
  3. Forbered dig på arbejdsgiverens spørgsmål hjemmefra. De ofte stillede spørgsmål, såsom ”beskriv dig selv”, ”hvad har du tidligere beskæftiget dig med” osv. På den måde er bliver du godt forberedt til samtalen.
  4. Forbered dig også gerne på uventede spørgsmål. Dette kan du øve dig på, sammen med en ven.
  5. Læs grundigt op på jobbeskrivelsen og læs om arbejdspladsen. Jo mere du ved om din (måske) kommende arbejdsplads des bedre.
  6. Gennemgå dit CV og ansøgning, så du er helt klar over hvordan du skal sælge dig selv bedst muligt.
  7. Fortæl arbejdsgiveren, hvorfor de skal vælge netop dig. Der er højst sandsynligt mange ansøgere til stillingen, så du skal gøre klart netop hvad du kan tilbyde.
  8. Stil spørgsmål til arbejdsgiveren. Dette kunne være praktiske spørgsmål til stillingen. Er der noget ved stillingen, som du er i tvivl om, så vær ikke bange for at spørge.

Se mere om, hvad man spørger om til en jobsamtale.