Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Hvordan finder jeg en: Elevplads - Læreplads eller Praktikplads?

Sådan finder du en: Elevplads - Læreplads eller Praktikplads

Du får her en række gode metoder til at finde din elevplads, læreplads eller praktikplads.

Jobportal

Du befinder dig lige nu på en jobportal, nemlig Ungarbejde.dk

På en jobportal for unge og studerende er det et godt sted at starte din søgning. Du kan kan søge lokalt efter, hvor du bor - eller hvis du er mere fleksibel, så kan du søg i andre områder eller byer.

Sociale medier

Der findes et forretningsnetværk, der hedder Linkedin. Du skal være mindst 16 år, for at få adgang.

Men det er ikke utænkeligt, at en af dine forældre, allerede bruger dette netværk - og via den vej kan hjælpe dig, til at få skabt kontakt til en arbejdsgiver. 

Det er dog vigtigt, at du tager over med det samme - efter en af dine forældre har skabt kontakt til en arbejdsgiver. På den måde viser du (og ikke din far eller mor), at du gerne vil have jobbet.

På Facebook kan du selv fortælle dine venner, at du er jobsøgende. Skriv hvad du søger - og gerne hvilke kompentencer du har. Gør det let for dine venner at hjælpe dig.

Brug lejligheden til lige at få tjekket din Facebook profil - er der billeder som er upassende, som skal fjernes - før du eventuelt får et online besøg af din kommende arbejdsgiver? 

Mund til mund

En anden måde at bruge sit netværk på, er at fortælle til sine venner (via mund til mund metoden), at man søger efter en læreplads, elevplads eller en praktikplads.

Også her kan det være at dine forældre kan hjælpe dig. De har jo venner, som også er ude på arbejdsmarkedet.  

Uopfordret ansøgning

Har du tænkt på at opsøge virksomhederne uopfordret? Det vil sige, at du enten sender en ansøgning - eller fysisk møder op på arbejdspladsen for at aflevere din ansøgning - uden at der har være et jobopslag.

Vælger du at lave et fysisk fremmøde, så undgå de perioder, hvor der er meget travlt på arbejdspladsen - eksempelvis fredag eftermiddag i supermarked eller i en butik.

En tømrermester har typisk mange opgaver tidligt om morgenen kl. 6-9, hvor alle opgaverne skal koordineres. Til gengæld så lukker mange håndværksvirksomheder tidligt om fredagen.