Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Sabbatår job - Ledige job - Ufaglært - Fuldtid - Deltid

Sabbatår job

Et sabbatår handler ikke kun om at rejse og slappe af. Et sabbatår kan bruges på flere måder. Du kan vælge at rejse rundt i verden, men du kan også bruge året, eller noget af det, på at arbejde og få erfaring. Her får du nogle idéer til hvilket job, som du skal vælge i dit sabbatår.

Job i Danmark

Du kan bruge dit sabbatår i Danmark. Mange unge vælger, at bruge deres sabbatår på at arbejde fuldtid i Danmark. Dette vil oftest være som ufaglært, som f.eks. servicemedarbejder eller kasseekspedient i et supermarked. Du kan arbejde fuldtid, for at spare sammen til at rejse, eller måske ønsker du blot at spare sammen til et kørekort eller en lejlighed.   

Sabbatår i udlandet

Vil du gerne rejse i udlandet, samtidigt med at du arbejder, så er der en lang række jobs, som du kan søge. Selvom det kan være fristende at sove længe i sabbatåret, så vil du opleve, at du får et klart bedre sabbatår, hvis du følger disse tips, som fremgår af videoen:

Au Pair

Måske er Au Pair måske noget for dig. Som Au Pair kommer du til at bo hos en familie, hvor du typisk skal hjælpe med at passe børn og praktiske ting i hjemmet. Det giver en del arbejde, men du kan lære meget kulturelt, ved at bo hos en familie i et andet land.

Guide

Man kan arbejde som guide mange steder i verden – både i kolde og varme lande, som for eksempel skiguide eller guide på et ferieresort. Som guide vil du skulle hjælpe folk på ferie, med alt fra praktiske foranstaltninger til forslag til udflugter. Det er et meget alsidigt job, som kræver, at du er meget serviceminded og hjælpsom. Er du interesseret i et job inden for service, er det også en god erfaring, at have med sig i baggagen.

Frivillig

Et arbejde som frivillig kan variere meget, alt efter hvilken organisation, som man vælger at arbejde for. Det kan være en god måde at opleve verden på, da man vil komme helt tæt på en for dig fremmed kultur. Du skal være opmærksom på, at et arbejde som frivillig kan koste penge. Nogle vælger at give kost og logi, til gengæld for din arbejdskraft, men dette skal du undersøge, inden du får et job som frivillig. 

CV

Et job i sabbatåret kan gavne dig meget, da dette selvfølgelig kan komme på dit CV. Mange arbejdsgivere sætter stor pris på, at man ikke bare har siddet på skolebænken, men at man også har været ude og opleve verden. Det giver dig nogle personlige og menneskelige erfaringer, som er uvurderlige. Man kan ikke studere sig til alt, så et job i enten ind- eller udland er en god måde, at udvikle sig på.

Sabbatår Ufaglært

Som ufaglært kan du sagtens finde et job eller flere job til dit sabbatår. Det kan være en fordel, hvis du er tidligt ude. Det vil sige, begynd allerede din søgning efter et sabbatår job i foråret, før du bliver færdig som student. 

Som ufaglært, så slå gerne på, at du har kørekort, hvis du har det. Det skyldes, at en del arbejdsgivere har bruge for at få ting hentet og bragt. Da din arbejdskraft alt andet er billigere, end en medarbejder, som har arbejdet 10 år hos samme arbejdsgiver, vil du kunne være interessant som arbejdskraft, da en del arbejdsgivere betragter transporttid som spildtid.

Sabbatår fuldtid

Der findes selvfølgelig fuldtidsjob til dit sabbatår. Udfordringen kan dog være, at du nu konkurrerer med andre ufaglærte, som muligvis har lidt mere erfaring end dig. Men det skal ikke slå dig ud. Prøv alternativt at kombinere flere deltidsjob, så det samlet set svarer til et fuldtidsjob, imens du holder sabbatår.

Som fuldtidsansat får du større indsigt i, hvordan en virksomhed arbejder i det daglige. Udnyt det på bedste vis. Få en forståelse for processe, arbejdsmiljø og skab gode relationer til dine kollegaer. Det kan være guld værd, så du måske kan få et deltidsjob i samme firma, når du fortsætter med dine studier.

Det kan også være en fordel for dig, da du reelt får udnyttet dine kvaliteter, da du får tid til at fordybe dig i dit nye job. På den måde kommer der magt bag ordene, når du på dit CV skriver, på hvilken måde, at dine kompetencer blev brugt i dit fuldtidsjob imens du holdt dit sabbatår.

Sabbatår deltid

Der er klart flest deltidsjob at søge i dit sabbatår. Søg bredt i forhold til placering af de forskellige deltidsjob. Da du ikke har lektier, så betyder din transporttid ikke så meget i forhold til, da du studerede. 

Mange deltidsjob findes i detailbrachen - både fordi, at en del af personalet skal holde ferie, men også fordi, at mange af ydretimerne i åbningstiden henholdsvis i weekenden er tidspunkter, hvor mange butikker ønsker deltidsmedarbejdere, og gerne dem, som holder et sabattår, da din tid er rimelig fleksibel.