Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Job over 18

Job over 18 år kan eksempelvis være:

  • Fritidsjob
  • Fuldtidsjob
  • Job i sabbatår
  • Job i udlandet

Dine muligheder vil vi se på her:

Fritidsjob over 18

Fritidsjob for dig, der er over 18 år, er lige med flere muligheder end det tidspunkt, hvor du ikke var fyldt 18 år endnu.

Nu hvor du er over 18 år, må du have natarbejde og udskænke alkohol, som nydes i samme lokale, hvorfra du udskænker eller sælger alkohol. Men at have natarbejde behøver ikke at inkludere at servere alkohol.

Som udgangspunkt bestemmer du selv, hvor mange timer du ønsker at arbejde i dit fritidsjob. Men en række universiteter anbefaler, at du maksimum arbejder 15 timer i et fritidsjob ved siden af dit studie, da det ellers kan gå ud over din studieforberedelse.

Fuldtidsjob

De fleste fuldtidsjob, som du finder på Ungarbejde.dk er enten: Vikarjob eller fuldtidsjob i detailhandlen. 

Det kan godt være, at der i enkelt fuldtidsjob kræves specielle kvalifikationer, såsom at have et truckcertifikat, men det er som udgangspunkt ikke tilfældet i de fleste fuldtidsjob på jobportalen.

Men det kan godt være, at det er en fordel at have erfaring med kundeservice i en butik, hvis du søger et fuldtidsjob som souschef eller butikschef.

Ønsker du at søge et fuldtidsjob kan du starte din jobsøgning her:

Et job i dit sabbatår kan du også finde på Ungarbejde.dk. Det kan enten være et enkelt fuldtidsjob, eller ét eller flere fritidsjob.

Når du søger et job i til dit sabbatår, så start allerede i god tid. Ikke nødvendigvis imens du læser til eksamen, men meget gerne nogle måneder før, at du begynder at læse til eksamen. Der er to gode grunde til at du skal starte din jobsøgning tidligt:

  • Der kommer ikke så mange jobopslag lige før, i eller efter sommerferien. Med andre ord, så er det lavsæson, da virksomhederne også holder sommerferie, og ikke ønsker at dynge sig selv til med arbejde, lige før ferien står for døren
  • Hvis du er som folk er flest, så føler du en smule stress, når du læser til eksamen. At skrive jobansøgninger med eksamenslægning gør dig derfor ikke ubetinget noget godt

Vi har derfor lavet en lille video til dig om at søge job til dit sabbatår:

Job i udlandet

Job i udlandet findes også på Ungarbejde.dk. Det kan være at du ønsker at arbejde i udlandet i det føromtalte sabbatår. Det kan også være, at årsagen er, at du gerne vil styrke dit CV eller lære sprog. Uanset hvad dine grunde er, så kan du have stor glæde af at møde andre unge og kulturer. Både som inspiration og for at reflektere over, hvor godt du har det hjemme i Danmark.

Når man søger et job i udlandet, så vil jobsamtalen ofte foregå via Facetime, Skype eller et andet online alternativ. Sørg for at du er et sted, hvor lyden går fint igennem, og der ikke er for meget støj. Du kan nemlig ikke være 100% sikker på, at din potentielle kommende arbejdsgiver i udlandet har en lige så internetforbindelse, som du har, hvorfor det kan virke dårligt, hvis der er dårlig lyd i begge ender, dvs. hos dig og hos arbejdsgiveren.