Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Jobsøgning for unge - Sådan gør du

Jobportal

En jobportal giver dig en lang række fordele, når du skal søge job.

  1. På en jobportal er der utrolig mange jobopslag på ét sted. Det vil sige, at du ikke skal tjekke de sociale medier, forskellige virksomheders website osv. Det er med andre ord bare super let at søge job via en jobportal
  2. Da der er mange job på en jobportal, så kan du have glæde af at bruge mulighederne for at opsætte et filter. Du er eksempelvis ikke interesseret i et job i københavn, hvis du søger job i Aarhus. Det kan også være, at du kun er interesseret i fritidsjob under 18 år, eller fritidsjob over 18 år
  3. Virksomhederne, som bruger jobportalerne kan frit vælge, hvordan virksomhederne gerne vil modtage din ansøgning. Det valg er allerede gjort for dig, så du skal blot klikke på den grønne ansøgningsknap på en jobannonce på Ungarbejde.dk, så lander du det helt rette sted
  4. Du oprette en profil på Ungarbejde.dk og på den måde automatisk få nye jobopslag direkte ind i din indbakke
  5. Det er muligt at søge job i en specifik virksomhed
  6. Masser af gratis tips og tricks til din jobsøgning
  7. Gratis skabelon til din ansøgning
  8. Gode råd til at lave et CV

Når du er ung, og skal igang med din jobsøgning, så er det let at bruge jobportalen for unge, der hedder: Ungarbejde.dk

Jobsøgning for unge

På Ungarbejde.dk kan du finde job - både når du er under 18, men også når du er over 18 år.

Derfor kan du finde både deltidsjob, men også fuldtidsjob, og job til dit sabbatår via jobportalen.

Øsnker du hjælp til din jobsøgning, så se her.

Fritidsjob under 18 år

Når du er under 18 år og søger et fritidsjob, så er der en række regler, som er gode for dig at kende. Som hovedregel kan du regne med: Jo yngre du er, jo større ansvar har din arbejdsgiver overfor din sikkerhed og det arbejdsmiljø, som du skal arbejde i.

Specielt skal du passe på med ikke at lave for tunge løft, og det er super vigtigt, at du får lært at løfte rigtigt, så du ikke får ondt i ryggen. 

Når du er under 18 år, så må du ikke arbejde med kemikaler. Dvs. væsker eller andet, som har et orange advarselssymbol på sig.

Du må heller ikke arbejde med farlige maskiner. Eksempelvis hos en snedker eller slagter. Men det betyder ikke, at du ikke må arbejde hos håndværkere. Det betyder blot, at du ikke må betjene de farlige maskiner, eksempelvis en elektrisk båndsav, geringssav eller lignende.

Fritidsjob over 18 år

Er du over 18 år, og søger et fritidsjob, så må du en del mere end de unge, som er under 18 år. Du er nu myndig, og bestemmer selv over, hvad du gerne må arbejde med. Dermed ikke sagt, at du skal lave ting, som er i strid med arbejdsmiljøloven, men du kan nu eksempelvis arbejde på hvilket som helst tidspunkt af døgnet. Med andre ord, så må du nu gerne tage natarbejde.

Studerer du, så skal du blot tage hensyn til, at dit fritidsjob ikke går ud over dine studier. Selvom det er fristende at arbejde mange timer, fordi man har brug for pengene, så er det måske en god idé at tænke på, at det ikke er som ung, at man nødvendigvis skal blive rig. Det gode og højere betalte job får man efter endt uddannelse. Så en god balance imellem dine studier og dit fritidsjob er den bedste løsning.

Sabbatår job

Har du valgt at tage et sabbatår, så står det dig frit for at tage mere end ét fritidsjob, eller alternativt et fuldtidsjob. Søger du et fuldtidsjob som ufaglært, så kan du alt andet lige forvente en løn i nivaeuet 120-150 kr i timen.

Hvad der eller er godt at vide om at søge job i sabbatåret, kan du se i denne video:

Hvordan skriver man en ansøgning - fritidsjob

Når du søger job som ung, så er dit CV i sagens natur ikke så langt. Men det skal du ikke være ked af, for det er de andre ansøgere´s CV´er heller ikke.

For arbejdsgiverne handler det i høj grad om, hvem du er, og hvornår du kan arbejde.

Hvem du er går på din personlighed. Så det er noget af det, som du skal fremhæve i din ansøgning.

Hvornår du kan arbejde må du også meget gerne skrive i din ansøgning. Hvis du i jobannoncen kan se nogle bestemte tidspunker for, hvornår du skal arbejde, så er det disse tider, som du skal forholde dig til, om du kan arbejde i det tidsrum. Alternativt skriver du blot, hvornår du kan arbejde, så det ikke forstyrrer din skolegang eller dine fritidsaktiviteter. Hvordan du skriver en jobansøgning, kan du se, ved at klikke på nedenstående link.