Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Søger du en receptionist nu?

Hvor finder jeg en receptionist? Det gør du ved at klikke her:

Du kan også vælge at se lidt mere om, hvad du kan lægge vægt på, når du søger en receptionist.

Vælger du at lægge vægt på, at receptionisten har en uddannelse eller ej?

Receptionist uddannelse

En receptionist uddannelse tager lige knap 3 år. Receptionist uddannelsen består af: Et grundforløb og et hovedforløb.
Grundforløbet varervarer 20 eller 40 uger, og tages på en erhvervsskole. 
 
Uddannelsen som receptionist indbefatter blandt andet:
  • Konferencelære 
  • Service og værtskab
  • Gæstebetjening og kulturforståelse
  • Teknik og receptionsarbejde
  • Salg og markedsføring 
En receptionist eller en natportier skal derfor kunne kommunikere med mange typer mennesker - uanset om gæsterne er trætte - eller helt friske efter en god nats søvn.

Hvad koster en receptionist?

Vælger du at søge en receptionist under uddannelse, får receptionisten SU under grundforløbet. Som arbejdsgiver betaler du elevløn mens eleven er på dit hotel eller konferencecenter. Lønnen fastsættes af elevoverenskomsten 
 
En uddannet receptionist får i sagens natur mere i løn en en ufaglært receptionist. Jf. overenskomsten kan der opnås tillæg for anciennitet. Der kan også opnås nattillæg.
 
Sammenholder man en receptionist med en hotelportier eller chefportier, så får receptionisten cirka 10-20% mindre i løn.

Receptionist søges

En receptionist hjælper turisterne samt møde- og konferencedeltagere. Jobbet indbefatter at yde en god service, selvom det lyder som en kliché. Arbejdsopgaverne inkluderer også:
  • Tage imod gæster på hotellet
  • Vejlede gæsterne
  • Løse praktiske opgaver

Det er derfor vigtigt - uanset om du søger en ufaglært eller uddannet receptionist, at personligheden er smilende og udadvendt.

Jobannoncen

Hvad skal jeg lægge vægt på i jobannoncen, når jeg søger en ny receptionist?

Mange receptionister på deltid er studerende fra en videregående uddannelse. De studerende lægger derfor stor vægt på, at de ikke skal arbejde alle weekender, da deres sociale liv ellers vil komme under pres. Omvendt kan det være en klar fordel for en studrende at arbejde mange timer i en hel weekend, og på den måde måske abejde 15-16 timer pr. uge.

Ligeledes er det for de studerende interessant at arbejde som natportier, da man så kan få løn for jobbet, og studere lidt i de timer, hvor hotellet er er karakteriseret ved at gæsterne sover.

Hvis hotellet, kroen eller konferencecentret ligger tæt på offentlig transport, er det også en god idé at fremhæve det, i jobannoncen. Ikke alle unge eller studrende har nemlig adgang til bil.

Sidst men ikke mindst, så går de studerende også til eksamener. I disse perioder vil det glæde de fleste studerende ikke at arbejde alt for meget. Til gengæld kan de studerende så arbejde mange timer - mens de fastansatte receptionister er på ferie. 

Og mange hoteller og konferencecentre bruger Ungarbejde.dk til at søve efter receptionister:

Nu er du klædt godt på til at søge efter en ny receptionist.