Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Er du en person, som bliver nervøs til f.eks. jobsamtaler, skal du ikke være bekymret for, om det får betydning for din ansættelse. Det er helt naturligt at være nervøs til en samtale. Det er derfor ikke noget, som en arbejdsgiver lægger vægt på.

Det er til gengæld betyder noget er, at du følger nedenstående 5 råd:

Ærlighed i jobsøgningen

Når du skriver ansøgning og CV skal du være ærlig, omkring dig og din person. Dette kan bringe emner på banen, som f.eks. hvis du er eneforælder, eller har haft flere korte ansættelses perioder. Dette kan være nogle punkter, som virksomhederne lægger vægt på, og som potentielt kan bringe din fremtidige ansættelse i fare.

Når du søger job er det vigtigt, at du ikke skjuler noget i dit CV. Bliver du inviteret til jobsamtale, vil du skulle uddybe dit CV, og det vil blive opdaget, hvis du ikke er ærlig og skjuler noget. Du kan være nok så kvalificeret til et job, men dit CV kan indeholde nogle punkter, som du måske ikke er så stolt over. Desværre kan nogle punkter også virke utiltalende for virksomheder.

Når du så kommer til selve jobsamtalen, skal du også være ærlig. Men der må godt være forskel på, hvad du tænker, og det du siger.

Korte ansættelser

Dette kunne f.eks. være, hvis dit CV bærer præg af, at du har haft flere korte ansættelsesperioder. Har du haft flere ansættelser, som eksempelvis kun har varet i perioder på under et år, kan dette få nogle advarselslamper til at blinke hos en virksomhed. Korte ansættelsesperioder kan antyde, at du er en ustabil medarbejder, og er svær at regne med. Ofte er virksomheder interesseret i, at ansætte medarbejdere, som de kan have i længere perioder. Derfor er en baggrund med korte ansættelser en stor ulempe.

Se, hvad du kan gøre for at undgå huller i dit CV.

Du er overkvalificeret

Man hører til tider, at folk ikke er blevet ansat, fordi de er ’overkvalificerede’. At være overkvalificeret til et job kan være en ulempe for nogle virksomheder, som ønsker selv at uddanne og træne deres ansatte. Dog er det at være overkvalificeret et langt mindre problem, end korte ansættelses perioder. Som oftest ses det, at det er langt mere fordelagtigt at være overkvalificeret, da man har mere erfaring.

Jobansøgning og graviditet

Er du gravid, eller har du et barn, og måske er alene med barnet, skal du ikke lægge skjul på det. At du har et barn gør, at du sommetider skal have nogle sygedage, for at passe dit barn. Dette betyder, at der muligvis skal tages nogle hensyn til dig. Derfor er det essentielt, at virksomheden ved dette om dig. Det behøver ikke være en ulempe at have barn, da dette er tilfældet for langt de fleste mennesker, hvis du bare er ærlig omkring det.

Arbejdsløs

Har du været ude af arbejdsmarkedet i en periode, kan dette være en ulempe for virksomhederne. Der kan være forskellige og personlige grunde til, at du har været uden arbejde. Igen er det en god idé at være ærlig omkring emnet, og uddybe årsagen til dit fravær. Har du været syg, måske med stress, så uddyb dette og afmystificer dit fravær fra arbejdsmarkedet.

Få idéer til: Sådan får du job.