Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Sabbatår i Danmark

Det er meget populært, at tage ud at rejse efter endt uddannelse. Selvom det er en god idé at rejse, så er det ikke alle unge, der har lyst til at rejse rundt i verden. Heldigvis er der ingen regler der siger, at et sabbatår skal bruges i udlandet.

Har du ikke lyst eller penge til at rejse, så kan du sagtens bruge et sabbatår i Danmark. Her får du nogle idéer til et sabbatår i Danmark.

Fuldtidsarbejde i sabbatåret

En populær måde, at bruge sit sabbatår på, er at få et fuldtidsarbejde. Det er meget forskelligt hvilket arbejde, som man kan få, men som oftest er det i supermarkeder eller som vikar i institutioner og skoler. Du kommer til at tjene rigtig mange penge, som kan være fristende at bruge. En god idé er, at have en plan for, hvad du vil bruge pengene til. Du kan f.eks. spare penge sammen til en ferie eller et højskoleophold.

Frivilligt arbejde i et sabbatår

Bor du hjemme, og ikke har for mange økonomiske forpligtelser, kan et frivilligt arbejde være noget for dig. Du får altså ikke løn under frivilligt arbejde, men du kan lære meget. Det er en god idé, hvis du går målrettet efter et frivilligt arbejde, som har relevans for dine fremtidsplaner. Vil du f.eks. være dyrelæge, kan et frivilligt job på et dyreinternat være en mulighed for dig.

Alternativer til arbejde i sabbatår

Højskoleophold i sabbatår

På en højskole kan du give dig i kast med dine interesser, såsom sport, musik, håndarbejde og meget mere. Der findes rigtig mange højskoler, fordelt ud over hele Danmark, så du kan selv bestemme, hvor langt hjemmefra du vil. Lige meget hvad dine interesser er, så er der helt sikkert en højskole, som beskæftiger sig med en af dine interesser.

Tage kørekort

Det kræver en del læsning og forberedelse at tage kørekort. Derfor kan det være svært at finde tid til dette, når man studerer til dagligt. I dit sabbatår har du god tid, til at tage dit kørekort. Her har du tiden og overskuddet til at fordybe dig i teorien, og bestå din køreprøve i første forsøg.