Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Sabbatår i udlandet

Efter mange år på skolebænken kan det være en god idé, at stoppe og prøve noget helt andet. Det mest populære er, at tage et sabbatår i udlandet.

Mange kender til det, at være ”skoletræt”. Måske har du prøvet, at sidde i skolen og drømme dig langt væk. Dette sker ofte, når man har været på skolebænken længe, og man trænger til, at få lidt afstand til bøger, lektier og eksamensstress. En måde at gøre dette på kan være, at tage et sabbatår i udlandet.

Har du afsluttet din tid i folkeskolen, din gymnasiale uddannelse eller trænger du blot til en pause fra dit studie, kan et sabbatår i udlandet være en mulighed. Mange unge vælger, at tage et sabbatår i udlandet som et afbræk i hverdagen. 

Sabbatår kræver god planlægning

Selvom et sabbatår skal være en slags ”ferie” fra studierne er det vigtigt, at man ikke bare læner sig tilbage og holder fri. Et sabbatår kræver en form for planlægning, som du sagtens kan få hjælp til. Du kan snakke med din familie eller venner, men du kan også tage en snak med en studievejleder. De kan alle hjælpe dig med at planlægge din rejse. Både alt det sjove, men også det nødvendige og praktiske.

Der er meget at holde styr på, når man skal holde et sabbatår i udlandet. En studievejleder vil kunne hjælpe dig, med alle de praktiske ting omkring et sabbatår. I nogle lande kræves det, at du får nogle specielle vaccinationer, før du må rejse ind i landet. Andre lande skal du have et særligt visum, for at du må bo i landet. Alt det kan en studievejleder hjælpe dig med, så du ikke mangler noget, når du skal rejse.    

Sabbatår job med god løn

Det er ikke gratis at rejse, så det er en fordel, hvis du allerede har sparet penge sammen til formålet. Dette kan du gøre, ved at have et fritidsjob sideløbende med dit studie, hvor du sparer penge sammen. Du kan også vælge at arbejde fuldtid, hvor du får en god løn, i eksempelvis et halvt år. Dette kræver dog, at du holder fri fra dit studie, eller bruger noget af dit sabbatår på at arbejde.  

Et sabbatår varer (som navnet antyder) ofte ét enkelt år. Det er for mange nok, til at få tanker om fremtiden på plads, og lysten til at læse tilbage. Men det kan måske være svært for dig at sætte tid på, hvor længe du har brug for en pause. Det handler ofte om, at få et pusterum og komme væk fra de daglige pligter, såsom lektier. Det er individuelt hvor lang en pause, som man har brug for. Du kan godt forlænge dit sabbatår, hvis du har behov for det.