Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Når du skriver CV kan det (næsten) ikke undgås, at der er en periode i dit liv, som du helst ikke vil have på dit CV. Dette kan være en periode, hvor du har gået ledig eller på anden måde ikke været i arbejde. Disse huller kan virke overflødige på dit CV, men skal denne periode så på dit CV eller ej?

Alle kan risikere at gå ledige, både i en kortere eller længere periode. De seneste år er ledigheden blevet større, og det er blevet vanskeligt at finde et job. Det er ingen skam at gå ledig, derfor behøver du ikke lægge skjul på din ledighed, i dit CV. Du kan måske have lyst til ikke at nævne ledigheden i dit CV, men det bedste du kan gøre er ikke at lægge skjul på, at du har gået ledig.

Dit CV skal afspejle dig, dine kvalifikationer og erfaringer, så positivt som muligt. Selvom huller i dit CV kan se sjusket og uprofessionelt ud, så er det som udgangspunkt en dårlig idé, at udelukke noget fra dit CV. Det mest optimale er, at være ærlig og åben i dit CV – også når det gælder huller. Vil du gerne forklare hullerne, kan du eventuelt vedhæfte en forklaring på disse, i et følgebrev – ikke i selve CV’et.

Prøv at se denne video om, hvordan du laver et godt CV:

Huller i dit CV skal ikke nødvendigvis ses som værende negativt. Det kan måske føles som en udfordring for dig, at skulle forklare hvorfor hullet er der, men der kan være gode forklaringer på det. Der kan være mange grunde til, at du har huller i dit CV. Det kan være ufrivillig arbejdsløshed, fordi du har skiftet studie eller på grund af sygdom. Lige meget hvad din grund er, er der ingen grund til at skjule dem.

Du kan undgå huller i dit CV ved f.eks. frivilligt arbejde. Går du arbejdsløs og måske blot venter på, at det rette job dukker op, så brug din ventetid på frivilligt arbejde. På den måde undgår du, at dit CV indeholder længerevarende perioder på dit CV, hvor du ikke er i beskæftigelse.

Sådan lukker du hullerne i dit CV:

  • Vær ærlig i dit CV
  • Forklar hullerne i et følgebrev til dit CV – ikke direkte i dit CV
  • Fokuser ikke på hullerne i dit CV, men fremhæv i stedet dine kvaliteter
  • Hvis du er blevet opsagt i en virksomhed, så fortæl hvorfor
  • Skriv en kort forklaring til dine huller og uddyb den til jobsamtalen
  • Undgå huller i dit CV med frivilligt arbejde

Og slut af med at se: