Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Det kan være en rigtig god idé, at lave en video i forbindelse med, at du laver dit CV og søger et job. Men det kan måske være lidt grænseoverskridende for dig at gøre det. Uanset om du føler dig tryg eller ej, ved at lave et video CV, så følg denne guide, der hjælper dig godt på vej.

Video jobansøgning

En video jobansøgning skal være rimelig kort, dvs. under 2-3 minutter. Prøv at forestille dig, hvordan de må være som arbejdsgiver at modtage 20 video ansøgninger, der er alt for lange. Det går ikke, for arbejdsgiveren vil hurtigt miste interessen. Du har helt sikkert den samme reaktion, når du surfer rundt på Youtube. Hvis videoen ikke fænger din interesse i løbet af 5-10 sekunder, så er du hurtigt videre til den næste video. 

Det betyder også, at du kun har nogle få sekunder til at skabe interesse og vise, at du er en interessant ansøger til jobbet. Det kræver ikke en hat og sjove briller for at fange arbejdsgiverens interesse. Derimod, vil arbejdsgiveren gerne se en ansøger, som er glad, frisk og har et glimt i øjet. Hvis du tænker på, hvordan en sød og serviceminded ekspedient i en butik er, når du kommer ind i butikken, så har du et godt billede af, hvordan du skal fremtræde på videoen. 

Job video

Når du forbereder dig på at lave en job video, så kan det være en fordel, at du har lavet et script. Det vil sige, at du har skrevet ned, hvad du gerne vil sige, og i hvilken rækkefølge, at du skal sige de vigtige ting.

Forløbet er ligesom, når du skriver en stil:

  1. Indledning
  2. Brødtekst
  3. Afslutning

Herved undgår du at lave en dårlig video, hvor du er sjusket, hvilket ellers ville give et dårligt indtryk til arbejdsgiveren.

At lave et script betyder ikke, at du skal læse teksten op, imens du laver din job video. Har du svært ved at huske, hvad du skal sige, så er det bedre at du er sød, charmerede og brænder igennem i en relativt kort job video, end du laver en lang job video, hvor du er usikker på, hvad du skal sige, da du ikke kan huske, hvad du gerne vil fortælle. 

Hvordan laver jeg en job video?

Du kan med fordel veksle imellem at tale og holde nogle kunstpauser. En kunstpause er at holde mund i et par sekunder. Det kan hjælpe arbejdsgiveren med at forstå, at du skifter fra et emne til et andet emne. Eksempelvis, hvad du studerer – pause – og hvad du laver i din fritid, eller gerne vil arbejde med. 

Husk at holde din smartphone vandret, når du optager, og sæt din smartphone på flyfunktion, så din mor eller dine venner ikke ringer lige midt i, at du er ved at lave den perfekte optagelse. Er du ikke tilfreds med din første optagelse, så laver du bare lige så mange videooptagelser, som du har brug for, og bruger kun den bedste job video til din ansøgning.

Lyd og lys kan være afgørende for, om din video bliver god eller ej. Dagslys er som udgangspunkt det bedste lys, og udlad at optage din job video, imens det regner. Men det har du nok heller ikke lyst til alligevel.

Tal tydeligt, og klip en god jobvideo sammen. Til sidst laver du eventuelt undertekster i din job video, og bum, så er du klar.

I stedet for at lave én jobvideo, som bruges til alle jobansøgninger, kan du med fordel lave en video pr. jobansøgning, så du fortæller arbejdsgiveren, hvorfor lige netop du er den bedste til jobbet.

Nogle arbejdsgivere går all in, og vil dernæst invitere dig til en video jobsamtale.

Men selvom video og job CV er smart, så er der også en del arbejdsgivere der stadigvæk bruger nogle gammeldags medier, såsom en telefonsvarer. Vi du gerne vide, hvordan du laver en god telefonsvarerbesked, så du kan du læse om det her: Den perfekte telefonsvarerbesked eller se: