Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

7 ideer til weekendjobs for unge over og under 18 år

Weekendjobs

Leder du efter et arbejde, men har en travl hverdag? Så kan et weekendjob måske være noget for dig! Et weekendarbejde er en god måde at tjene ekstra penge på, men det kan også give dig arbejdserfaring, som kan blive en fordel, når du søger jobs i fremtiden. 

I denne artikel vil vi foreslå 7 jobtyper du kan beskæftige dig med i din weekend.

1. Butiksassistent

Et weekendarbejde som butiksassistent kan være relevant for dig, hvis du oplever, det er motiverende at hjælpe kunder. Dine arbejdsopgaver indebærer typisk servicering af kunder og sørge for de rette varer står på hylderne. Således er det dit ansvar at gøre det nemt for kunderne at købe ind. Dog kan du også møde andre arbejdsopgaver som butiksassistent, fx rengøring eller tømme flaskeautomaten. 

Du kan arbejde som butiksassistent i dagligvarebutikker, supermarkeder, postkontorer og specialbutikker. 

2. Lagermedarbejder

Lagerarbejde gør sig gældende i alle virksomheder, der fremstiller, handler med eller håndterer varer eller materialer. En lagerarbejder tager sig ofte af de praktiske opgaver på lageret med at modtage eller udlevere godset. Et weekendjob som lagermedarbejder kan give dig et fint indblik i, hvordan virksomheder håndterer deres varehus.

Desuden findes lagerarbejde næsten i alle industrigrene, hvorfor du har mulighed for at prøve kræfter med en branche du synes er spændende.

3. Køkkenmedhjælper

Køkkenmedhjælper kan være et oplagt weekendarbejde, hvis du gerne vil have et indblik i restaurations- og cateringbranchen. Afhængig af arbejdspladsen, vil du formentlig få uddelegeret opgaver såsom tilberedning af mad, pakke ud-af-huset ordre og rengøring. 

4. Telefonsælger 

Har du en salgsorienteret personlighed? Så kan du overveje et weekendjob som telefonsælger. Dine arbejdsopgaver er centreret omkring kunder, fx ringe til potentielle kunder, opfølgningskald med kunder, og sende opfølgningsmails. En række virksomheder tilbyder ligeledes deres medarbejdere at arbejde hjemmefra så længe de har det nødvendige udstyr.

Ligesom lagermedarbejdere, har du mulighed som telefonsælger for at få et indblik i adskillige brancher såsom grøn energi, finansindustrien og elektronik. 

5. Kundeservicemedarbejder 

Et weekendarbejde som kundeservicemedarbejder kan være for dig, som synes det er spændende at løse forskellige kundeudfordringer. Det kan fx være at vejlede kunden til at købe det rigtige produkt, identificere årsagen til, hvorfor kundens produkt ikke virker optimalt eller hjælpe kunden med pakkerelaterede spørgsmål.

Du kan finde servicemedarbejdere indenfor forskellige brancher såsom butik-, kontor-, IT- og mediebranchen.

6. Bartender 

En bar oplever typisk mange besøgende i weekenderne, og derfor har de ofte brug for ekstra arbejdskraft fredag og lørdag. Et weekendjob som bartender kan være oplagt, hvis du trives i et travlt miljø. 

Du skal som udgangspunkt være fyldt 18 år for at servere stærke drikke. Dog findes der undtagelser, fx hvis du er i gang med tjeneruddannelsen, er uddannet tjener på tjeneruddannelsen, eller er barn af værten.

7. Freelance

Et alternativ til de ovenstående typer weekendjobs er freelancearbejde. Her bestemmer du selv, hvor mange timer du vil arbejde, og hvad du vil beskæftige dig med. Det er en god ide at udføre freelancearbejde indenfor områder, hvor du excellerer. Et eksempel herpå kan være, at hvis du er dygtig til at tage billeder, kan du hjælpe virksomheder med deres produktfotografier eller social media content. 

Aftenarbejde

De ovenstående ideer til et weekendjob kan også fungere som aftenarbejde. Aftenarbejde kan være for dig, der til dagligt studerer og gerne vil have tid til venner og familie i weekenden. Det kan også være en fordel at arbejde om aftenen eller natten, hvis du er et B-menneske.

Fælles for de mange typer af weekendarbejde er, at de kræver et CV og ofte en motiveret ansøgning. Du kan finde inspiration til det gode CV her. Ligeledes har vi udarbejdet en artikel, der kan klæde dig på til når du skal skrive din motiveret ansøgning.