Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Eksempel på CV - Sådan skriver du det gode CV

CV Eksempel

Vi vil her se et eksempel på det gode CV.

Det kan være svært at vide, hvad et velskrevet CV skal indeholde, og hvordan det skal opbygges. I denne artikel vil vi vise dig, hvad der kan karakterisere det gode CV. Til sidst i artiklen vil vi præsentere en CV-skabelon, der kan hjælpe dig, når du skal til at skrive dit CV. 

Det gode CV

Et CV er typisk det første dokument en arbejdsgiver gennemgår, når en ny medarbejder skal ansættes. Derfor er det vigtigt, at dit CV giver et fornuftigt førstehåndsindtryk. Et CV adskiller sig fra en motiveret ansøgning, idet dit CV skal give et klart og konkret overblik, der kortfattet skal overbevise arbejdsgiven om, at du gennem din arbejdserfaring og uddannelse passer til virksomheden og den specifikke stilling.  

Typisk skal et CV ikke fylde mere end én A4-side – så det er helt perfekt, hvis du er tidlig i din karriere. Desuden kan arbejdsgivere få mange CV’er tilsendt i løbet af en arbejdsdag, hvorfor de måske ikke bruger mere end 10 sekunder på at læse hvert CV. Derfor er det afgørende med en logisk struktur med dertilhørende let læselige informationer.

Det gode CV kan skrives på forskellige måder, men det er en fin ide, at skrive et kronologisk CV, hvor du begynder med dit seneste job eller uddannelse. Desuden kan du med fordel nævne relevante eksempler, når du redegør for dine erfaringer, fx ”Jeg løste kundeproblemer med en succes rate på næsten 100% ugentligt.”

Det kan styrke dit CV, hvis du inddrager tal og tidshorisonter, da det giver arbejdsgiveren et konkret billde af, hvad du er i stand til at udrette. Prøv at undgå eksempler som ”Jeg rapporterede til indkøbschefen,” eller ”Jeg satte varer på plads.”

Det kan være fristende at sende sit færdige CV ud til adskillige virksomheder, men det kan i værste fald mindske dine muligheder for at virksomheden kalder dig til en samtale. Prøv i stedet at anvende nøgleord fra jobannoncen, når du fremhæver dine egne kompetencer og erfaringer. Dette kan øge dine chancer for at få et interview sammen med en velskreven ansøgning.

Prøv også at se denne video om at lave et CV:

Eksempel på CV - Brug denne CV skabelon

Det er afgørende, at dit CV har en rød tråd. Du kan bruge de nedenstående ideer til en struktur, når du opbygger dit CV:  

  • Navn, adresse, telefonnummer og e-mail. Dette skal stå øverst i dokumentet. Undgå at vedhæfte et billede af dig selv, jo mindre det kræves af virksomheden. Brug desuden ikke et billede fra din sidste ferie med en øl i hånden – hold det professionelt
  • Din seneste erhvervserfaring - dette kan være dit første afsnit. Husk tal og tidshorisonter
  • Uddannelse/kurser, hvor de seneste erfaringer du har gjort dig skal stå øverst
  • Yderligere personlige informationer, fx hobbyer. Kom gerne med eksempler såsom ”Jeg er glad for sport, fx spiller jeg fodbold i min fritid”
  • Henvis evt. til at referencer er tilgængelige

Du kan ligeledes fremhæve dine kernekompetencer og dertilhørende eksempler i punktform, da det kan give arbejdsgiveren et bedre overblik. Skrifttypen du anvender, skal ligeledes være læsevenlig, og gerne den samme som i din ansøgning. 

Til sidst i skriveprocessen kan det anbefales, at du får familie eller venner til at læse dit CV. På den måde kan du yderligere styrke indholdet og undgå stave- og slåfejl. 

Således er du nu udrustet til at skrive eller forbedre dit CV. Du kan finde en CV-skabelon nedenunder, der kan give dig mere hjælp til at opbygge dit CV.

Efter du har sendt din ansøgning og dit CV, så hører du formentlig snart fra virksomheden. Og det bedste svar er selvfølgelig, at du bliver indbudt til en jobsamtale. Se hvordan det foregår, ved at klikke på nedenstående knap: