Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Sabbatår

Sabbatår kan blive en succes og en total fiasko. Ungarbejde.dk vil derfor gøre alt for, at du får det perfekte sabbatår.

Dine drømme, planer og økonomi starter derfor her. Se her hvorfor, og hvad du kan gøre for at få det mest fantastiske sabbatår, som ikke spænder ben for dine karrieredrømme.

Sabbatår job

job i sabbatår

Der er mange muligheder for at få et godt sabbatår i Danmark med et job, så du tjener gode penge til din studiestart.

Du kan enten søge fuldtidsarbejde, eller tage flere forskellige deltidsjobs.

Eksempelvis er der et utal af jobs indenfor servicefagene. Det kan være på restauranter, på hoteller, ved seværdigheder eller i supermarkeder.

Måske tager du et kørekort. Det er ikke gratis, men kan være en god investering i forhold til at få et job i sabbatåret, hvor det hos en given arbejdsgiver eksempelvis er en forudsætning for at få jobbet.

Rejse

rejse i sabbatåret

Tænker du på at rejse i dit sabbatår, så læg et budget hjemmefra, og læg dertil 25% oveni.

Eksempler på øgede rejseudgifter:

  • Du bliver inspireret under vejs på din rejse. Du møder andre unge, som du gerne vil lave aktiviteter med
  • Det koster lige pludselig mere i transport, visum og alt muligt andet

Men kombiner din rejse med et job i udlandet, så kommer du længere for dit rejsebudget. 

Højskole

højskoleophold

I dit sabbatår kan du også vælge at tage på højskole.

At tage på højskole kan gøre, at du kan prøve nogle forskellige fag, som gør, at du bliver afklaret i forhold til, hvad du gerne vil studere, eller arbejde med i fremtiden.

Mange unge tager derfor på højskole - enten i Danmark eller i udlandet. 

Der findes mange retninger eksempelvis: Sport, drama, kunst, outdoor osv. Det kan derfor være svært at få et hurtigt overblik. 

Men løsningen er her

Frivilligt arbejde i udlandet 

I dit sabbatår kan du også arbejde som frivillig. I ordets betydning, så betyder det, at du ikke får løn for dit arbejde. Men at arbejde som frivillig kan styrke dit CV, og være kompetencegivende, når du søger ind via kvote 2 på dit drømmestudie.

Tjek lige med din studievejleder, hvad frivilligt arbejde kan give dig af gode kort på hånden. 

Se også denne korte video:

 

 

Sabbatår i udlandet

Du kan sagtens få et rigtig godt sabbatår job i Danmark, men der er også muligheder udenfor Danmarks grænser.

Eksempelvis som Au Pair, Guide eller kundeservice. Se mere her.

Au Pair

Som au pair passer du børn hos en familie. Det kan du både gøre i Danmark og i udlandet. I udlandet kommer du via familien tæt på den lokale kultur og sprog. Hvad du kan lære på et halvt eller et helt år, kan styrke dig væsentlig i forhold til at få succes på dit kommende studie, hvis du ønsker at studere indenfor alt lige fra kommunikation til international studier og sprog. At arbejde som au pair kan også styrke dine muligheder for at få en uddannelse, hvor dine sociale kompetencer er værdsatte.

Guide

Guidelivet kan virke fristende, men det kan også være lidt hårdt. Er du energisk af natur, er en god til at kommunikere og socialisere dig med andre mennesker, så kan et år som guide sagtens være en god idé for dig. Der findes guidejobs både til sommer- og vinterhalvåret. Tænk blot på din sidste bade- eller skiferie. Der mødte du måske en guide. Det er i mange tilfælde en forudsætning, for at blive guide, at du har været på guideskole. 

Kundeservice

En danske virksomheder holder til i: Thailand, Spanien, Portugal eller Grækenland. Herfra tilbyder de danske virksomheder kundesupport, salg og booking af kundemøder.

Du har derfor mulighed for at søge disse job i udlandet, og samtidig arbejde sammen med dine venner, der servicerer kunder i Danmark på dansk. Du må dog forvente, at engelsk på minimum turistniveau er en nødvendighed.

arbejde i udlandet

 

CV

Et godt CV er et CV uden huller.

Et CV med huller er knap så godt.

Hvis du bruger dit sabbatår på sofaen og nyder livet, uden at lave noget nævneværdig, så er du desværre allerede godt i gang med at spænde ben for dig selv. Styrk derfor dit CV ved at tage en eller flere af din ovenfor viste muligheder.

Prøv at se: