Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Uddannelsesguide - Hvad kan jeg blive?

Uddannelsesguide

Her kan du få et godt supplement til den information og dialog, som du har med din studievejleder.

Hvad kan jeg blive?

For at vælge den rigtige uddannelse, starter det hele med, at du finder ud af, hvad du gerne vil blive.

Se også hvilken uddannelse du skal tage for at få det: Bedst betalte job

Uddannelsesguiden

Uddannelsesguiden også forkortet ug.dk er et website, som er lavet af Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling.

Her finder du alt om uddannelser for unge samt job og karriere. På sitet er også et spil, der hedder jobcity.

Prøv at surfe rundt og se, hvad man laver i de forskellige virksomheder. Du vil formentlig blive overrasket over alle de spænde jobs og dermed også for dig nye jobtitler.

Jobtitlerne kan være et godt udgangspunkt for dine drømme til fremtiden. På den måde kan du lettere undersøge, hvilken uddannelse, som du skal tage. Vidste du for eksempelvis, at der i større supermarkedskæder også findes job inden for miljø og space management?

Det er langt fra alle uddannelser der inkluderer løn. Eksempelvis praktikpladser kan være uden løn. Hvis det har betydning for dit jobvalg, så kan det sætte en række begrænsninger for dig. Prøv derfor at overveje, om løn under uddannelse er afgørende for, om du tager den ene eller anden uddannelse. 

 uddannelse

Uddannelser

Når du skal vælge uddannelse, så er der mange begreber og informationer, som kan være rare at kende til.

Prøv at tjekke denne liste, om der er noget, som du gerne vil vide mere om:

Ved du ikke lige, hvilken uddannelse, som du skal vælge, så kan det være godt at springe forbi dette website, hvor du finder uddannelsesvælgeren.

Via en let guide bliver du spurgt om blandt andet , hvad du gerne vil arbejde med. Når du har valgt branche, så fremkommer der en masse jobtitler, som du skal vælge i mellem.

For at uddanne dig til dit ønskede job, får du et hurtigt overblik på, om du skal tage EGU, EUD, gymnasial uddannelse, eller en uddannelse for unge med særlige behov. Det kan sagtens tænkes at du ud over en EUD eller en gymnasial uddannelse skal tage videregående uddannelse.

Uddannelse og job

Det er sundt at have et job ved siden af uddannelsen. Faktisk er der en del arbejdsgivere, der foretrækker ansøgere, som har vist, at de både kan håndtere teori i skole, og i praksis arbejde på en voksen arbejdsplads.

En måde hvorpå du kan opnå dette, er ved at søge jobs på Ungarbejde.dk. Der finder du også job i udlandet, som kan være spændende, så du eksempelvis har et sabbatår.