Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Første arbejdsdag og prøveperiode

Første arbejdsdag

Når du har din første arbejdsdag, så er der en række ting, som du kan gøre for at det bliver en god dag.

  1. Det kan godt være, at du ikke føler dig sulten, før du tager afsted, fordi du har sommerfugle i maven. Men prøv alligevel om det ikke er muligt at spise noget, som giver dig en mæthedsfølelse, eksempelvis gulerødder. Det gør, at du ikke bliver tom for energi. Og du får lettere ved at følge med, når du får en masse nye informationer
  2. At få noget vand at drikke hjemmefra, og også i løbet af din første arbejdsdag
  3. Prøv gerne at køre ruten til din nye arbejdsplads, nogle dage før din første arbejdsdag - og afsæt tid til uforudsete overraskelser, såsom at bussen eller toget ikke kommer til tiden. Det gælder nemlig om, at gøre et godt førstehåndsindtryk hos din nye arbejdsgiver og kollegaer
  4. Vær åben, og vis, at du har lyst til at møde dine nye kollegaer
  5. Lyt, lyt, lyt og stil gerne spørgsmål
  6. Vær dig selv - du kommer til at arbejde på denne arbejdsplads i mange timer, uger og år
  7. Ryg ikke på områder, hvor der er rygning forbudt
  8. Spørg gerne ind til, hvordan der skal tages hensyn til sikkerheden, eksempelvis via en sikkerhedshjelm eller sikkerhedstræsko
  9. Vær positiv
  10. Tvivl ikke på dig selv - du har allerede fået jobbet - så nyd at du er blevet udvalgt og ansat

Syg på første arbejdsdag

Skulle du være så uheldig, at du er så syg, at du ikke kan komme på arbejde den første dag - så er det meget vigtigt, at du kontakter din arbejdsgiver, før du skulle have mødt.

Du har formentlig telefonnummeret på den person, der har ansat dig, eller en anden person i virksomheden, som du er blevet introduceret til i forbindelse med din ansættelse.

Lad være med at fortæl noget som ikke er sandt. Tænker du på at tage en pjækkedag, allerede den første arbejdsdag, så bliver det op ad bakke for dig.

Er du meget nervøs, så er det ikke en god grund til at melde sig syg. Det hjælper sjovt nok på nervøsiteten at møde op på jobbet og møde alle de nye og søde kollegaer. De vil dig kun det bedste, for i skal jo arbejde tæt sammen.

Prøveperiode

Når du er elev eller på anden måde fastansat til 37 timer om ugen - så der de første 3 måneder af din elevuddannelse eller ansættelse lig med en prøveperiode.

Det gælder både for dig som elev, men også for din arbejdsgiver.

På den måde lærer I hinanden bedre at kende, og skulle der opstå en situation, hvor en af jer ikke er helt tilfreds, så kan I nå at tale sammen, og eventuelt inddrage den elevansvarlige på din uddannelse.

I de 3 måneder kræves der ikke et varsel eller en begrundelse for at uddannelsesaftalen skal ophøre. Når de 3 månders prøveperiode er gået, kan uddannelsesaftalen ikke længere opsiges.

Skulle du komme i en situation, hvor du har et længerevarende sygdomsforløb på mere end 1 måned i prøveperioden, vil det i de fleste tilfælde være muligt at forlænge prøveperioden tilsvarende perioden for dit sygdomsforløb. I dette tilfælde skal du søge hjælp hos den elevansvarlige på din uddannelsesinstitution.