Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Fritidsjob

Fritidsjob - og ikke mindst hvilke fritidsjob, som du kan søge, afhænger af din alder. Der er nemlig en række regler, så du bliver beskyttet bedst muligt. 

Du skal derfor ikke se nedenstående oversigt som en hindring, men derimod som et godt tiltag, så din arbejdsgiver ved, hvordan han eller hun passer bedst muligt på dig.

På denne måde bliver det nemlig klart for din arbejdsgiver, at der skal tages ekstra hensyn til dig. Både i forhold til kemikaler, dine løft af tunge ting, men også dine arbejdstider, så dit fritidsjob ikke går ud over din arbejdsgang.

For at illustrere forskellen på fritidsjob i alle aldre, har vi lavet en inddeling fra 13 år til over 18 år.

Fritidsjob 13 år

Fritidsjob til dig som er 13 år: Tillykke du må nu officielt tage et arbejde :). Men du må kun have såkaldt 'let' arbejde. Du må også kun arbejde 2 timer om dagen, og dit arbejde må ikke gå ud over din skolegang.

Hvad er så lettere arbejde?

Eksempler på fritidsjob med lettere arbejde kan være:

  • Lettere rengøring, men ikke med kemikalier, da det kan skade dit helbred
  • Lettere ekspedition i mindre forretninger
  • Lettere budtjeneste, dvs. dele reklamer ud
  • Lettere arkivering af dokumenter

Din arbejdsgiver skal derfor i denne sammenhæng give dine forældre besked om, hvad du laver imens du er på dit fritidsjob. 

 

Fritidsjob 14 år

Kan man arbejde i en bager som 14 årig? Ja det kan man. Du må blot ikke arbejde ved de farlige maskiner, som der eventuelt er hos bageren. Dit arbejde må ikke gå ud over din skolegang, så du kan ikke arbejde om natten hos bageren. Men du må gerne hjælpe med at feje eller lave lettere rengøring (uden skrappe rengøringsmidler) i weekenden, eller arbejde i butikken efter skoletid på hverdage.

Hvordan får man et job som 14 årig? Det gør du ved at søge et fritidsjob via Ungarbejde.dk - brug blot knappen, som du ser nederst på denne side.

Når du er under 15 år, så er der desværre ikke så mange ledige job, som når du er over 15 år. For nogle arbejdsgivere siger: Du skal være fyldt 15 år og have afsluttet 9. klasse.

Så hvordan får du et fritidsjob som 14 årig? Det gør du eksempelvis ved at oprette en gratis jobagent via Ungarbejde.dk

Hvor meget må en 14 årig tjene? Typisk får man lidt mindre end 50 kr i timen.

Fritidsjob 15 år

Fritidsjob når du er 15 år er meget lig med de fritidsjob, som tilbydes til unge på 13 år. Der er fortsat en række ting, som du ikke må.

Du må ikke:

  • Betjene maskiner
  • Have ansvaret for kassen eller økonomien
  • Arbejde med friture
  • Lave hårdt fysisk arbejde, herunder løfte ting, som vejer mere end 12 kg. Husk også at lære at løfte korrekt, så du ikke får ondt i ryggen

Hvor du kun må arbejde 2 timer pr. skoledag, så har du mere fleksibilitet i weekenden nu, hvor du er fyldt 15 år. Nu må du arbejde op til 7 timer, dog kun hvis den ugentlige arbejdstid ikke overstiger 12 timer.

Arbejder du efter kl. 14.00 i weekenden, skal du arbejde sammen med mindst én kollega, som er fyldt 18 år.

 

Og så kan du glæde dig til, at når du fylder 15 år, så opretter Skattestyrelsen automatisk et frikort til dig, hvilket du kan læse mere om på Skat´s website. 

Fritidsjob under 18

Når du er under 18 år, så skal arbejdsgiveren vise ekstra hensyn. Det vil sige, at arbejdsgiveren skal være den voksne, og derfor give sig god tid til at lære dig op. 

Med andre ord, så kan det ikke forventes, hvis du er under 18 år, at du selv kan regne ud, hvorfor og hvordan tingene skal gøres. Det er derfor ikke flovt at spørge, om du har forstået opgaven korrekt.

Her kan du læse mange flere artikler, som er relevante for dig, når du søger:

Fritidsjob over 18

Fritidsjob, når du er 18 eller derover, så må du meget mere. Nu er du myndig, og må selv bestemme. Det betyder så også, at du 100% skal tage vare på dig selv. 

Nu må du køre bil, hvis du har kørekort, og det er der en del virksomheder, som efterspørger. Du må nu også tage natarbejde, og servere alkohol. 

Har du et sabbatår, så må du gerne tage mere end ét fritidsjob, eller alternativt et fuldtidsarbejde.

Du kan starte din søgning efter fritidsjob. Her kan du finde: