Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Det kan være frustrerende at gå ledig og du kan føle, at du er gået i stå. Det er der råd for. Et frivilligt arbejde kan være en god mulighed for dig. Går du ledig, kan et frivilligt arbejde gavne dig og - ikke mindst - dit CV. Frivilligt arbejde kan føre flere fordele med sig, som er værd at nævne.

Frivilligt arbejde er win-win

Først og fremmest skal du være opmærksom på reglerne om frivilligt arbejde, især hvis du går ledig og er tilknyttet et jobcenter. Frivilligt arbejde er et arbejde, som ikke kræver en særlig uddannelse og er ulønnet. Dette kunne f.eks. være socialt arbejde i en lokal sportsforening, kirke m.m. Før du får et frivilligt arbejde, skal du undersøge reglerne for frivilligt arbejde. Spørg for detaljeret information i dit jobcenter eller A-kasse.

Det kan være psykisk hårdt at gå arbejdsløs, da man kan føle sig uønsket og overflødig på arbejdsmarkedet. Derfor kan frivilligt arbejde have en positiv effekt på dit humør. Gennem et frivilligt arbejde vil du komme til at indgå i et socialt fællesskab og undgår, at du går i stå og ikke udvikler dig. Et frivilligt arbejde kan derfor udfordre dig både personligt og professionelt. 

Samtidigt kan det frivillige arbejde vise sig, at komme til at gavne din fremtidige karriere. Ofte kan du udvide dit sociale netværk, ved at udføre frivilligt arbejde, men du kan også skabe professionelle kontakter. Møder du nogle mennesker, som eksempelvis arbejder i den branche som du interesserer dig for, kan du hurtigt få nogle uvurderlige kontakter. Måske kan de nye kontakter hjælpe dig i din jobsøgning. 

Samtidig med at et frivilligt arbejde gavner dit sociale netværk og humør, kan det også være en fordel at have socialt velgørenhedsarbejde på dit CV. Går du arbejdsløs i en længere periode, vil dette komme til at fremgå af dit CV. Der vil altså være et såkaldt hul i dit CV hvor du, i en række måneder eller år, ikke er i beskæftigelse. Huller i CV’et behøver selvfølgelig ikke være et problem, men det er en fordel, hvis dit CV ikke indeholder huller.

Frivilligt arbejde kan være en fin beskæftigelse, i en periode hvor du alligevel går ledig, og kan vise sig at være til gavn for dig. Du kan gøre dig en lang række erfaringer i frivilligt arbejde, hvilket fører til en både personlig, men måske også professionel, udvikling. Frivilligt arbejde emmer af overskud og passion, derfor er det på ingen måde en dårlig ting, at have stående på dit CV. Tværtimod. 

Der er tale om 100% win-win. Frivilligt arbejde er godt for dig, og dem du hjælper på den korte bane, samt dig selv, virksomhederne og samfundet på den lange bane.

Læs også: Jeg søger job.