Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Hvad kan jeg blive? Her får du mindst 19 gode idéer

Hvad kan jeg blive?

Åh, hvad kan jeg blive, tænker du måske - efter at have hørt din uddannelsesvejleder og dine forældre spørge ind til det - efterhånden mange gange.

Og det er helt naturligt, at det ikke føles let for, hvordan ved du, at du vælger rigtigt - og hvad har det af betydning, hvis du ikke vælger rigtigt første gang?

Hvad du skal tænke på, hvis du ikke lige finder den rigtige uddannelse i første forsøg, så får du senere på denne side svaret på, hvad du så kan gøre. 

Men først lad os fokusere på, hvilke job som passer til dig:

Hvilke job passer til mig?

Der er et hav af uddannelser i Danmark. Der er faktisk så mange, at selv virksomhederne, som skal ansætte medarbejdere, har svært ved at finde ud af, hvad de forskellige uddannelser kan - og dermed også, hvad du kan tilbyde en virksomhed, når du er udlært.

Men heldigvis har vi i Danmark et grundforløb i form af de gymnasiale uddannelser m.v. Disse uddannelser kender langt de fleste arbejdsgivere til.

Men går du i Folkeskolen, så kan de mange uddannelser godt virke lidt uoverskuelige. Men mist ikke modet: Her får du det helt store overblik, og en god introduktion til, hvilke job, som kan passe rigtig god il dig.

hvad kan jeg blive

 

Karriere

Nogle unge har giga travlt med at komme igennem uddannelsessystemet og skabe sig en karriere. Andre er lidt mere i tvivl. Er du i tvivl, kan du tage et sabbatår, hvis du efter din grunduddannelse ikke lige ved, hvad du skal arbejde med.

En anden god måde at tænke på karriere på er, at karriereveje ikke er snorlige. Prøver du at spørge dine forældre, og deres venner, om: Hvad har du af uddannelse - og hvad arbejder du med i dag? Så vil du hurtigt få et indtryk af, at mange voksne i dag arbejder med noget, som de ikke nødvendigvis havde i tankerne, da de gik i Folkeskolen.

Det kan der være mange gode årsager til:

  • Under uddannelsen fandt de ud af, at de gerne ville arbejde med noget andet
  • Job og arbejdsopgaver udvikler sig. Derfor opstår der nye jobtyper. I dag kan man være multimedie designer. Det kunne man ikke for 30 år siden
  • De har på arbejdspladsen fået tilbudt en mulighed, som de ikke kunne sige nej til, og det har så åbnet nogle nye døre. Eksempelvis at arbejde i udlandet
  • Deres sociale netværk har gjort, at de er blevet introduceret til et job i en anden branche

Så sænk blot dine skuldre. Du skal nok finde den helt rigtige karrierevej for dig.

Drømmejobbet

Hvad er dit drømmejob? Svaret afhænger fra person til person, men prøv at tænke på den situation, hvor du skal lave lektier til næste dag.

Du har formentlig en del af disse fag:

  • Dansk
  • Samfundsfag
  • Tysk eller engelsk
  • Fysik/kemi
  • Natur/teknik
  • Billedkunst
  • Matematik

Til hvilket fag laver du næsten altid dine lektier først? Det er typisk der, hvor du har lettest ved at lave din lektier. Og til sidst sidder du med det sure slid at komme igennem lektierne til de fag, som du ikke er så glad for.

Det viser, at du helt automatisk foretrækker de fag, som du er glad for, og formentlig også dygtig til. Og det vil derfor være helt naturligt, om du fokuserer på at bruge disse fag i forhold til den uddannelse, som du bruger. 

Og tænk bredt. Eksempelvis skal du ikke nødvendigvis være revisor fordi, at du er god til at regne. En landmand har også brug for at være god til at forstå tal. At være landmand i dag handler om mange ting. Det handler også om at kunne tjene penge og drive en forretning. Ellers er der ikke penge til: Løn, foder og vedligeholdelse af maskiner til fremtiden.

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Hvordan du får drømmejobbet, kan gøres på flere forskellige måder:

  • Tag en uddannelse, som går i retning af dit drømmejob
  • Tjek via erhvervspraktik, om du har fundet den branche, hvori dit drømmejob er
  • Snak med dine forældre, og deres venner om, hvad de arbejder med. Måske kan du få en god idé til et drømmejob

Hvordan du skriver en jobansøgning, og går til jobsamtale for at få drømmejobbet, kan du læse mere om her: