Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Job interview

Er du blevet inviteret til jobsamtale, handler det om at yde dit absolut bedste. Samtalen er første gang du møder din (måske) kommende arbejdsgiver. Førstehåndsindtrykket af dig er essentielt, og du vil helst efterlade arbejdsgiveren med et varigt og godt indtryk af dig. Derfor er der nogle ting du bør gøre, når du skal til job interview.

Du får kun én chance for at vise hvem du er, og hvad du kan tilbyde. Derfor er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt på jobsamtalen. Det kan være svært at får overblik over, hvad du skal forberede, men der er en række punkter, som du bør forberede dig på.

Internettet

Du har med al sandsynlighed søgt jobbet på nettet. Sørg derfor for, at du har læst jobbeskrivelsen grundigt. Du kan med fordel bruge internettet, til at lave research på virksomheden. Enten kan du Google den, eller også kan du undersøge, om de har en Facebookside. Du kan søge meget information og viden om en virksomhed, ved at læse om virksomheden på nettet, eller på de sociale medier.

Elevatortale

En elevatortale er en kort, men præcis introduktion om dig selv. Den bør ikke vare mere end et minut. Forbered en elevatortale, som kort og godt fortæller hvem du er. Det er en nem måde, hvorpå arbejdsgiveren hurtigt kan få et godt indtryk af dig, og dine kompetencer.

Spørgsmål

Sørg for at du har øvet dig, i at svare på de spørgsmål, som arbejdsgiveren måtte stille dig. Dette kan være spørgsmål om dine kompetencer, interesser, styrker og svagheder osv. Forbered også selv nogle spørgsmål, som du kan stille arbejdsgiveren. Dette skal være spørgsmål, som du ikke kan finde svar på, på f.eks. internettet. Spørg altså ud over den viden, som du allerede har, om firmaet.

Se denne video, for at få inspiration:

 

 

Til jobsamtalen

Du er på, i det øjeblik du træder ind ad døren, til samtalen. Sørg for at være høflig og imødekommende. Hils venligt på arbejdsgiveren, og forsøg at holde øjenkontakt. Det giver et godt førstehåndsindtryk af dig, hvis du er høflig og imødekommende. Tænk også over, hvad du skal tage på til samtalen. Dit tøj er ikke essentielt for, at du bliver ansat, men kan medvirke til at give et godt indtryk af dig.

Sluk mobilen

Du har helt sikkert din mobiltelefon med dig, så sørg endelig for at sætte den på lydløs, eller endnu bedre, helt at slukke den. Det ville være uheldigt, at blive forstyrret af et opkald, inde til jobsamtalen og kan fremstå negativt for arbejdsgiveren. Så sluk mobilen, og vær 100% til stede til samtalen.

Se flere gode råd for din næste: