Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Job til 14 årig - Sådan finder du et fritidsjob

Job til 14 årig

Når man søger efter job som 14 årig, så hører man til kategorien job til unge under 18 år. Det betyder, at der er nogle regler for, hvad du må arbejde med. Idet du er under 15 år, må du eksempelvis ikke arbejde et sted, hvor der serveres alkohol - heller ikke hvis du blot ønsker at arbejde i garderoben.

Prøv at se denne video, som er gældende, når du søger job og er under 15 år:

Fritidsjob 14 år

Søger du job som 14 årig, så vil der være tale om et fritidsjob, da du også går i skole. 

På de dage, hvor du går i skole, må du maksimum arbejde 2 timer. Lørdag og søndag, eller i ferier må du dog gerne arbejde op til 7 timer om dagen. Samlet set må du dog maksimum arbejde 12 timer i de uger, hvor du går i skole.

Da du skal være frisk for også at kunne gå i skole, må du ikke arbejde i tidsrummet klokken 20 om aftenen til klokken 6 om morgenen.

Men hvad kan du så arbejde med, når du er fyldt 14 år? 

Hvad kan man arbejde som 14 årig?

Der er faktisk mange forskellige jobmuligheder til dig, som gerne vil arbejde og er 14 år.

Lad os se på: Hvor kan man få arbejde som 14 årig?

  • Du kan eksempelvis have et bager job, eller arbejde som babysitter, eller være omdeler af reklamer og aviser. 
  • Du kan også arbejde på en rideskole. Eksempelvis med at fodre, udmuge og passe heste.
  • På et landbrug, kan du arbejde med at luge, plukke frugter og bær, samt hjælpe med opsamling af grøntsager, eller passe mindre husdyr.
  • I et supermarked eller på et lager må du gerne arbejde med lettere arbejde såsom prismærkning, pakning af varer samt sortering eller pakning af varer - hvis blot det du løfter er under 12 kilo, og du har fået instruktion i, hvordan du løfter korrekt, så du ikke beskadiger din ryg. Denne instruktion skal ske af en voksen, som er fyldt 18 år, der ved, hvad personen taler om.
  • Du må også gerne arbejde på et bibliotek eller hjælpe til på et kontor, hvis der er tale om lettere forefaldende arbejde.
  • Du kan også søge et sommerferiejob.

Så der er rigtig mange mulighed for at søge et job, selvom du ikke er fyldt 15 år endnu. Hvilke muligheder du har som 15 årig, kan du læse mere om her

Hvor kan man søge job som 14 årig?

Mange vil gerne vide, om man eksempelvis kan arbejde i Rema 1000 og Netto som 14 årig.

En servicemedarbejder er en person, der hjælper med vareopfyldning og sidder ved kassen. Vil du arbejde som servicemedarbejder i Rema 1000 eller Netto, kræver det desværre, at du er fyldt 15 år og har afsluttet 9. klasse. 

Men så er det godt, at du kan søge andre job via Ungarbejde.dk. Det kan du gøre ved at klikke på nedenstående knap, der linker til et job som omdeler. Prøv at se: