Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

I nogle brancher eksempelvis inden for salg, er det brugt at sælgerne får jobløn. Lederjobs kan også være forbundet med jobløn.

Hvad er jobløn?

Som sælger, hvor du kører mange kilometer, er det praktisk, at du har jobløn, da trafikken ikke altid kører som du ønsker, og det kan måske godt betale sig at lægge flere kundebesøg i samme område den samme dag, hvilket gør, at du arbejder mere end 8 timer denne dag.

Når du får jobløn får du ofte lidt mere i en fast månedsløn, men til gengæld, så kigger du ikke på klokken. Her er det jobbet, der er i fokus. Du har et job og nogle opgaver som du skal løse, og det har ikke betydning om du er hjemme klokken 20, hvor de andre på kontoret går hjem klokken 17.

Tanken fra din arbejdsgiver er ikke at du føler dig snydt og misbrugt. Det er som ved alt andet, at hvis en af parterne ikke er tilfreds i det lange løb, så bliver det sjældent et langvarigt samarbejde. Virksomheden ønsker mod en højere betaling at købe din fleksibilitet.

Så er du til 8-16 jobs, så er jobløn ikke det rigtige for dig. Til gengæld bruges jobløn ofte af virksomheder, der ønsker at give dig et frirum til at løse dit job på den måde du ønsker, og der kan også ligge mere ansvar og mere spændende udfordringer i jobs, hvor jobløn tilbydes.

Du kan eventuelt bruge det som argument, under din lønforhandling før din ansættelse, at sige, at jobløn er nyt for dig, og du synes det lyder som en rigtig god idé, men ønsker at få en 3 måneders medarbejdersamtale lagt ind i kalenderen, så virksomheden og du kan evaluere, om løn, indsats og fleksibilitet hænger fint sammen.

Forvent dog ikke, at du får meget mere i lønningsposen efter 3 måneder, da virksomheden formentlig allerede har en del erfaring med jobløn, så det kan tolkes negativt, hvis du kommer med nye lønkrav efter 3 måneder.

Alternativt, så vær velforberedt, når du kommer til din årssamtale. Flotte resultater skabes sjældent i den første periode, idét kunderne lige skal lære dig at kende, og det er spændende men udfordrende at skabe nye kunder, der kan give dig større omsætning. Så hvis du efter 1 år har skabt resultater med succes, så er det også meget lettere for dig at forhandle en attraktiv lønpakke, eventuelt via en præstationsløn.

Jobløn vedrører som hovedregel ikke ungarbejdere, men jobs, hvor du er fyldt mindst 20 år. Prøv at surfe rundt på Studiejob-danmark.dk for at se, om du finder jobs med jobløn.