Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Motiveret ansøgning

De fleste arbejdspladser kræver en motiveret ansøgning sammen med dit CV. Det kan dog være svært at vide, hvordan man skriver en god motiveret ansøgning. Derfor vil vi i denne artikel give dig 5 gode råd du kan bruge, når du skriver din motiverede jobansøgning. Du kan se et eksempel på en motiveret ansøgning til sidst i artiklen. 

Motiveret ansøgning eksempel

Brug følgende eksempel som en skabelon på en motiveret ansøgning.

1. Din motiveret ansøgning er ikke standardansøgning 

En motiveret ansøgning er en personlig redegørelse, der er målrettet én arbejdsplads og stilling. Det er derfor ikke en standardansøgning, som du bare kopierer og sender ud til adskillige virksomheder. Den står også i kontrast til en uopfordret ansøgning, da en motiveret jobansøgning er tilpasset en specifik stillingsannonce. 

2. Undgå at gentage informationer fra dit CV i din motiverede ansøgning

Din motiverede ansøgning skal sendes sammen med et skræddersyet CV. Dit CV kan give arbejdsgiveren et tydeligt overblik over dine erfaringer og kompetencer. Derimod kan din ansøgning være med til at yderligere udpensle, hvorfor du og virksomheden er et godt match. På den måde går de to dokumenter hånd i hånd. 

motiveret ansøgning

Dog er det en god ide ikke at gentage for mange informationer fra dit CV i din motiverede jobansøgning. Du kan antage din potentielle arbejdsgiver allerede har læst dit CV. I stedet kan du anvende nogle af de elementer, som vi har fremhævet i det næste afsnit. 

3. Brug god tid på at undersøge den pågældende arbejdsplads 

En motiveret ansøgning er din begrundelse for, hvorfor du vil blive en god medarbejder på den pågældende arbejdsplads. Inden du går i gang med at skrive din ansøgning, er det vigtigt, du nærstuderer virksomheden, og hvilke værdier, egenskaber og kvalifikationer de lægger vægt på. 

Du skal som udgangspunkt anvende dette, når du skriver den motiveret ansøgning. Din ansøgning skal:

 • Vise, at du grundigt har undersøgt arbejdspladsen. 
 • Målrettes direkte til den virksomhed du søger.
 • Skrives konkret og matche jobbet med udvalgte sider af din erfaring og uddannelse. Vi vil uddybe dette i næste afsnit. 

4. Husk at inkludere relevante eksempler i din motiveret ansøgning

Når du har undersøgt den specifikke arbejdsplads grundigt, kan du med fordel udvælge et eller to krav fra jobbeskrivelsen, der matcher dine kompetencer og kvalifikationer bedst. Dernæst tænk på situationer, hvor du har benyttet dig af disse egenskaber og noter dem ned. En tilgang, der kan hjælpe dig på vej, er STAR metoden, der beskriver, hvordan du vil løse en opgave virksomheden står overfor. STAR står for:

 • Situation
 • Task
 • Action
 • Result

Du tager således udgangspunkt i en konkret situation, som du selv har stået i, der er relevant for de udfordringer og opgaver, arbejdspladsen har. 

Et eksempel herpå kan være:

Jeg har praktisk erfaring indenfor digitalisering af virksomheder bl.a. har jeg udført konsulentarbejde for Virksomhed X, hvor min opgave var at optimere deres online salgskanaler. På mindre end 30 dage etablerede jeg her et lean set up for at afprøve vores væksthypoteser.

Forinden eksekveringen havde jeg ligeledes afholdt interviews med stakeholders, ansatte og elever, hvilket jeg kombinerede med kvantitative undersøgelser og rapporter, fx relevante industrital, for at få et bedre analytisk grundlag. Ovenstående model betød, at uddannelsesinstitutionen mere end tidoblede deres månedlige ansøgertal.”

På den måde klargør du situationen, hvor du efterfølgende beskriver, hvilken handling du foretog for at udføre opgaven. Slutteligt fortæller du, hvad resultatet af din handling var. 

Undgå eksempler såsom: ”Mine familiemedlemmer siger, jeg er dygtig socialt, hvorfor jeg bliver en god kollega.”  

5. Giv din motiverede ansøgning en rød tråd

Giv din ansøgning en rød tråd ved at skrive en sammenhængende indledning, midte og afslutning. Det gør den nemmere at læse, men også nemmere at skrive. Du kan ligeledes drage fordel af de følgende råd til din motiverede ansøgning: 

 • Skriv en fængende overskrift
 • Hold dig indenfor, hvad der svarer til en A4-side  
 • Undgå stavefejl, slåfejl og grammatiske fejl
 • Det første afsnit kan omhandle virksomhedens udbytte af dig, hvor afsnit 2 drejer sig om din motivation for at søge den specifikke stilling
 • Få en ven eller familiemedlem til at læse din ansøgning for at give dig feedback. Du kan derefter rette til, inden du sender ansøgningen

Ovenstående forslag kan bruges som en skabelon for din motiveret ansøgning. Vi håber de 5 råd har givet dig en god idé til, hvordan du skriver din motiveret ansøgning. Hvis du stadig mangler inspiration, har vi vedhæftet et eksempel på en motiveret ansøgning. 

Eksempel på en motiveret ansøgning

Du kan kvit og frit benytte dig af nedenstående eksempel, når du skriver din motiverede ansøgning. Dog husk at tilpasse ord og vendinger til dine egne formuleringer:

Jens Jensen

Konsulent                                                                           

Købmagergade 512 st. tv.,1150 København, 52 53 54 55, jensjensen@gmail.com

01.05.2022

 

Hvorfor søger jeg job hos e-handelshuset, Virksomhed X? 

Jeg er passioneret omkring e-handel og inspireret af den indflydelse digitalisering af forretningsprocesser kan have. Virksomhed X vækst-case med Virksomhed Y er et klart eksempel herpå.

Desuden har jeg praktisk erfaring indenfor e-handel og digitalisering af virksomheder. Jeg har bl.a. udført konsulentarbejde for et universitet, hvor min opgave var at optimere deres online salgskanaler. På mindre end 14 dage etablerede en kammerat og jeg her et lean set up for at afprøve vores væksthypoteser.

Vi opsatte bl.a. en WordPress hjemmeside med en dertilhørende operations infrastruktur i Google Sheets og vi installerede alt marketing tracking (Facebook pixels, Google tags mm.). Endvidere iværksatte vi med succes A/B tests på diverse performance marketing kanaler.

Forinden eksekveringen havde jeg ligeledes afholdt interviews med stakeholders, ansatte og elever, hvilket jeg kombinerede med kvantitative undersøgelser og rapporter, fx relevante industri-tal, for at få et bedre analytisk grundlag. Ovenstående model betød, at uddannelsesinstitutionen mere end tidoblede deres månedlige ansøgerantal. 

Allervigtigst leder jeg efter en arbejdsplads med ambitiøse og dygtige kollegaer, der er klar på at give den gas. En sund kultur og et højt ambitionsniveau ser netop ud til at være gældende hos jer, og jeg værdsætter bl.a. den flade organisationsstruktur og den dertilhørende grad af beslutningsfrihed. 

Hvordan kan jeg gøre en forskel for Virksomhed X? 

Jeg er drevet af at innovere, virkeliggøre ideer og optimere processer. I 2020 rejste jeg fx til Singapore for at starte min egen e-handelsvirksomhed. Den udviklede sig fra at være en lille operation med produktionsapparat i mit køkken til at blive en millionforretning med eksportlicenser, der i skrivende stund sælger adskillige SKUs.

Således har jeg hands-on erfaring, og kan relatere til de udfordringer virksomhedsejere, partnere og ansatte møder på daglig basis. Min uddannelsesbaggrund, mine praktiske erfaringer og kompetencer indenfor marketing og produkt tænker jeg kan være en stor fordel for Virksomhed X kunder. (Se vedhæftet CV).

Desuden er jeg fuld af energi, hvorfor jeg tror, jeg vil være et friskt indspark i (virksomhedsnavn). 

Hvad er mit ambitionsniveau? 

Inderst inde drømmer jeg om en fleksibel hverdag fyldt med udfordringer. Jeg trives i et travlt miljø med konstante behov for problemløsninger og kreative ideer - især indenfor markedsføring og produkt. 

Det er ligeledes essentielt for mig at arbejde sammen med ekstremt dygtige kollegaer, som kan udfordre mig arbejdsmæssigt og inspirere mig til at blive den bedste version af mig selv. Sluttelig er det afgørende, at jeg på sigt får en rolle, som tillader mig at gøre en betydningsfuld indsats og forskel for Virksomhed X og Virksomhed X kunder.

Jeg ser frem at høre nærmere, hvis i skulle have en interesse i at lære mig bedre at kende.  

Mvh

Jens Jensen

 

Du har nu set et eksempel på en motiveret ansøgning. Næste skridt er at lave dit CV. Hvordan du gør, kan du se, ved at klikke på knappen nedenfor: