Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

2. jobsamtale

Finanskrisen har betydet at det er sværere at finde et arbejde, idet der er mange flere ansøgere til hvert enkelt job. Arbejdspladserne modtager utallige ansøgninger, som de skal gennemgå og derefter vælge, hvem de vil invitere til samtale. Virksomheden gør en investering i det øjeblik de ansætter dig, derfor bliver der også stillet langt højere krav til de ansatte.

Jobsamtale nummer 2

På grund af de mange ansøgere til hver stilling, er mange firmaer begyndt at benytte sig af jobsamtaler af flere omgange. På den måde bliver det lettere for arbejdsgiveren, at udvælge de mest kvalificerede ansøgere til jobbet. Ved at afholde flere samtaler kan arbejdsgiveren undersøge de indkaldte ansøgere grundigt. 

Til første samtale talte du muligvis med en HR-chef og ikke teamlederen for stillingen. Kommer du til den anden jobsamtale får du derfor mulighed for, at møde din teamleder. Hvor den første jobsamtale handler om dig som person, og om du vil kunne passe ind i firmaets profil, der handler 2. samtale om det faglige. Der vil blive lagt mere vægt på dine fagligheder.

Det stiller derfor også højere krav til dig, når du skal til anden runde ved en jobsamtale. Måske får du udleveret en case eller opgave, som du skal arbejde med og forberede til den anden samtale. På den måde kan virksomheden teste, om du har den rette faglighed til jobbet.  

2. jobsamtale giver dig en række fordele

Du kan som ansøger også drage fordel af anden jobsamtale. Den første samtale handler i høj grad om førstehåndsindtrykket af dig, derfor er du måske tilbageholdende og mere formel anlagt. Derimod til anden samtale er du så langt i processen, at du nu har mulighed for at stille spørgsmål til arbejdspladsen, og få en god dialog om stillingen.

Det er en stor fordel, hvis du har lavet research på virksomheden. Ved at lave research kan du fortælle virksomheden, hvorfor netop du passer til stillingen og derfor bør ansættes.

Finanskrisen har bevirket at arbejdsmarkedet er blevet ustabilt, og firmaerne tager dermed en risiko, når de ansætter nye folk. Du er en investering, som gerne skal komme virksomheden til gode. Som hovedregel bruger mange virksomheder udregningen, at det tager 1 helt år at lære dig godt op, og først derefter er du reelt de penge værd, som du modtager i månedsløn. Derfor har virksomhederne ikke råd til at vælge den forkerte kandidat.

Anden jobsamtale kan være altafgørende for, om det er dig de vælger. Det giver en tryghed for virksomheden at vide, at de har ansat den rette person. Derfor er interesserede i at få en fast og stabil medarbejder, som de kan stole på. Virksomheden er interesseret i at udvikle dig og beholde dig i en lang periode. Derfor er forberedelse og research en vigtig del, som du bør forberede til den afgørende anden samtale. 

Se også, hvad der sker efter jobsamtalen: