Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login

Vi har samlet en række tips, så du kan få en rigtig god start på dit studieophold, og naturligvis også et godt studieforløb, når du kombinerer dit studie i Danmark og i udlandet.

Studieophold i udlandet

 1. Start tidligt med søgning efter inspiration og praktiske informationer. Det kan være vedrørende studievejleder, studiebetaling samt studiemiljø på undervisningsstedet og byen, hvor du kommer til at bo.
 2. Beliggenhed: Hvor du vil du studere? I en Metropol, i en lille by, eller er du ligeglad? Hvordan ser det ud med offentlige transportmuligheder? Har du råd til at bo tæt på uddannelsesinstitutionen?
 3. Har du spurgt andre studerende om,  hvor de har studeret, og om de var glade for det? Universitetets blog kan være fin, men er som udgangspunkt meget positiv overfor universitetet. Kombiner din blogsøgning med at finde private blogs fra studerende, der har studeret på den uddannelsesinstitution, som du har interesse i.
 4. Hvad er adgangskravene for dig, og hvilket niveau undervises der på? Det generelle uddannelsesniveau i landet generelt kan i den sammenhæng  have stor betydning for, hvor godt undervisningssystemet er lokalt i landets byer.
 5. Læs optagelsesprocedurerne grundigt. Det betyder mere end én gang. Få gerne dine forældre, en god ven eller veninde til at læse de samme optagelsesprocedurer. Det er rigtig surt at fejle optagelsesproceduren fordi du troede, at du havde forstået alle detaljer, men desværre havde overset noget væsentligt.
 6. Din dokumentation for din tidligere uddannelse, og du er den person, som du er, skal være i orden. For nogle studier i udlandet kræver det, at dine dokumenter er stemplet af det offentlige i Danmark. Herunder gælder også dit eventuelle visum, når du ønsker at studere i udlandet.
 7. Nogle gange kræver et studie i udlandet, at du tager en sprogtest. Før du tager sprogtesten, så find ud af, om du kun får én chance, eller du via den første test kan øve dig, for så derefter at tage den endelige og gældende sprogtest. Se, forskellige sprogtests.
 8. En sprogtest kan godt inkludere, at du skal skrive et essay. Ofte skal essayet handle om dig. Igen få dine nærmeste til at vurdere, om det er et godt essay, som eksempelvis beskriver dig som profil på en diplomatisk og fyldestgørende måde.
 9. Tjek nye videoer af studiemiljøet, og hvis muligt, så tag til åbent hus. At betale et par tusinde kroner til et besøg kan spare dig for mange penge. Eksempelvis bliver du afklaret på, om du kan lide at studere på denne uddannelsesinstitution, men du har også rig lejlighed til at se på opslagstavlen, og tjekke billige lejemål.
 10. Søg legater i god tid. Tilpas din ansøgninger til det legat du søger. Det er derfor en mere tidskrævende proces, end du måske forventer. Også her skal du nøje følge de anvisninger, der er i forbindelse med ansøgningsproceduren. Der kan være gode penge at hente til dine studier, så der er gode chancer for, at du bliver belønnet, hvis du er flittig. Søg legater her.
 11. Hvis dit ophold er 6 måneder eller derover, så husk at framelde dig via borger.dk. Når du så kommer hjem igen, skal du personligt møde op hos Borgerservice i din kommune, for at du igen bliver tilmeldt det danske system.
 12. Sørg for at få de rigtige forsikringer til dit ophold i udlandet. Dit pas og eventuelt visum, skal måske være så nyt, at disse ikke udløber lige den dag, hvor du ønsker at tage retur til Danmark efter dit studieophold.

Let’s Connect!

JobAgent

Få en email, når der er nye jobs, der matcher dine ønsker.

Tilmeld JobAgent

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev holder du dig hele tiden opdateret om de mest populære jobs. Samtidig er der også artikler og debatindlæg, hvor du vil blive introduceret til relevante nyheder.