Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Deltidsjob - Til unge: Under 18 - og over 18 år

Deltidsjob

Et deltidsjob er interessant for dig mange forskellige årsager:

  • Det kan give dig et godt supplement til din SU
  • Giver dig erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV
  • Kan bruges som et ud af måske to deltidsjob i dit sabbatår

Så næste skridt er at finde ud af, hvilke typer job, som er relevante for dig? For din alder kan have betydning. Lad os starte med at se på, hvad du må arbejde med, når du er under 18, henholdsvis over 18 år.

Deltidsjob under 18

Er du under 18 år, og søger et deltidsjob, så er der en række forhold, som du skal være opmærksom på.

Du må eksempelvis ikke skænke alkohol. Det ugentlige antal timer i dit deltidsjob – uanset om du har ét eller to deltidsjob – må ikke være så belastende, at det går ud over din skolegang.

Er du gået ud af 9. klasse, så må du godt arbejde noget mere, da du ikke har din skole at tage hensyn til – med mindre du tager supplerende undervisning, for at kvalificere dig til eksempelvis HF.

Der er også regler for, hvad du må arbejde med. Eksempelvis må du ikke arbejde med farlige maskiner, og du må ikke arbejde med kemikalier, som er mærket med et orange symbol, der fortæller, at væsken er farlig for din hud eller at indhalere.

I det hele taget skal du være varsom og meget opmærksom på, hvad der er godt for dig. Tag gerne en god dialog med din arbejdsgiver, som må forventes at have styr på disse ting.

Deltidsjob over 18

Når du er fyldt 18 år, og søger et job på deltid, så er der i de fleste tilfælde tale om, et ufaglært deltidsjob. Det vil sige, at det ikke kræver en lang uddannelse, for at kunne tage dette arbejde.

Det betyder så med andre ord også, at der er mange unge og lidt ældre, som er i stand til at tage dette deltidsjob. Du kan derfor med fordel, hvis det er muligt for dig, at fortælle i din ansøgning, at du er fleksibel i forhold til arbejdstider.

Det kan have stor betydning for din kommende arbejdsgiver, da det kan være svært at få besat de yderste timer i butikkernes åbningstider, i en vagtplan.

Som 18 årig er du nu myndig, og bestemmer derfor selv, hvad du vil arbejde med. Det forventes derfor også, at du selv kan tage hånd om dig selv, og ved, hvad der er rigtigt eller forkert på en arbejdsplads.

Du skal derfor selv reflektere over, og agerer efter, hvad man må i forhold til eksempelvis:

  • Hvem må du sælge cigaretter til?
  • Hvem må du udskænke alkohol til?
  • Hvordan skal man arbejde med kemikalier?
  • Hvad er et tungt løft?
  • Osv.

Du skal naturligvis ikke selv opfinde dine egne regler, men blot søge på nettet, så du ved, hvad der er korrekt at gøre i de forskellige situationer.

Deltidsjob generelt

Om du er under 18 år, eller over 18 år, så kan du bruge jobsitet Ungarbejde.dk til at søge et deltidsjob.

Der er deltidsjob at søge i hele Danmark, men bor du i en af de største byer, så kan du bruge følgende direkte links til din jobsøgning: