Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Hvad betyder CV på dansk?

CV er en forkortelse for det latinske udtryk Curriculum Vitae. Oversat til dansk betyder det livsforløb. At skrive Curriculum vitae som overskrift på dit CV, vil virke gammeldags, så brug du blot ordet CV, som overskrift.

I jobsammenhæng bruges et CV til at give et hurtigt overblik på, hvad du har af uddannelse og erhvervserfaring. Det er vigtigt, at du er omhyggelig, så du får beskrevet alle dine kompentencer, at du er ærlig, præcis og formulerer dig på en måde, så dit CV er let at læse for din kommende arbejdsgiver.

Gør du dit CV overskueligt og informativt, så kan det have stor betydning for, hvordan arbejdsgiverens første indtryk er af dig. Med et godt CV kan du derfor øge du dine chancer for at komme til jobsamtale. 

Hvad er forskellen på en ansøgning og et CV?

En ansøgning er den første side, som arbejdsgiveren ser. En ansøgning skal være motiveret ift hold til at søge et bestemt job. Det kan du læse mer om her: Sådan laver du en motiveret ansøgning.

Et CV derimod er et tillæg til din ansøgning. Det kan du læse mere om her:

Hvad er et CV?

Som nævnt betyder CV livsforløb eller livshistorie, men det betyder ikke, at du skal skrive 12 siders fristil. Du skal derimod være kortfattet, og maksimum bruge 2 sider. I langt de fleste tilfælde kan du nøjes med at bruge 1 side, hvis du maksimum har 25 års liv bag dig. 

Det er ikke nok blot at skrive, at du har arbejdet i en virksomhed fra 2020-2021. Husk at skrive, fra og til hvilken måned. Det gør du ved eksempelvis at skrive 02/2020 - 05/2021

Hvad bruger arbejdsgiveren et CV til?

Det er altid vigtigt, at din jobansøgning indeholder dit CV, fordi arbejdsgiveren i de fleste tilfælde laver deres grovsortering ud fra ansøgernes CV’er.

Der vil specielt i denne hårde tid med stor arbejdsløshed være mange ansøgere til de enkelte stillinger, og det er ikke urealistisk, at der er op mod 100 ansøgninger til hver stilling. Der vil ikke være tid til at læse alle ansøgningerne igennem, og arbejdsgiveren bruger derfor CV’et til at tynde ud i de ansøgninger, der vil blive læst igennem. I disse tilfælde er CV’et derfor vigtigere end jobansøgningen; for har du ikke et godt CV, så vil ansøgningen sandsynligvis ikke blive set.

Hvordan man laver et CV

Hvad står der på et CV?

Det behøver ikke være svært at lave et CV, men for at du gør det rigtigt, så er der en række ting, som har indflydelse på, om dit CV bliver godt, eller uinteressant for din kommende arbejdsgiver.

Brug en skabelon, som du finder i Word, eller eksempelvis på jobportalen Ungarbejde.dk, efter du har logget ind.

CV foto

Skal du bruge foto på dit CV? Det korte svar er: Ja.

Årsagen er at personen, som læser din ansøgning og dit cv bedre kan huske, hvem du er.

Med et billede gør du dig unik, for der er ikke andre, som ligner dig med mindre du har en enægget søster eller bror. Men da kun 2% er født som tvillinger i Danmark, og kun en lille del heraf er enæggede, så vil du med 99,99% sandsynlighed skille dig ud fra de andre ansøgere, når du bruger et foto CV.

Hjælp til CV

Klik her hvis du har brug for at se eksempel på et CV - eller se denne video, hvis du ønsker lidt hjælp og viden om, at lave et godt CV:

Jobansøgning

Her kan du se et eksempel på, hvordan du laver en jobansøgning eller se: