Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Hvordan bliver man ejendomsmægler?

Hvordan bliver jeg ejendomsmægler? Det får du svaret på her.

Vi vil nemlig besvare en række centrale spørgsmål, der kan give dig et klart overblik over, hvad ejendomsmægler jobbet indebærer, og hvordan du kan blive ejendomsmægler.

Lad os først se på, hvad en ejendomsmægler beskæftiger sig med:

Hvad laver en ejendomsmægler?

En ejendomsmægler formidler køb og salg af huse, grunde, ejerlejligheder og andelsboliger. Du skal bl.a. vurdere ejendommens værdi, og vise den frem til de interesserede købere. Desuden er du ansvarlig for papirarbejdet i forbindelse med salget. 

Dagligdagen kan være omskiftelig, idet du kombinerer administrative kontoropgaver med fremvisninger af boliger, hvor du møder forskellige mennesker. Fremvisningerne kan ofte foregå, når andre holder fri, hvorfor aften- og weekendarbejde ikke er ualmindeligt i ejendomsmæglerbranchen. 

De administrative arbejdsopgaver spiller en vigtig rolle. Det er nemlig dit job at skaffe oplysninger om alle de økonomiske og juridiske forhold, der ligger til grund for en handel. Derfor forventes det bl.a. at du har plantegninger og styr på ejendomsskat, forsikring, forbrug og lånemuligheder. Desuden skal du indsamle dokumenter og oplysninger hos offentlige myndigheder. 

Du kan møde nedenstående arbejdsopgaver som ejendomsmægler:

  • Vurdering af ejendomme
  • Indhente dokumenter og oplysninger
  • Udarbejde salgsopstillinger
  • Fremvisninger af ejendomme
  • Opsætte annoncer 

Før du kan kalde dig ejendomsmægler, skal du være godkendt og registreret hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. 

Lad os kigge nærmere på, hvordan du bliver ejendomsmægler.

ejendomsmægler

Ejendomsmægler uddannelse

Først og fremmest skal du have en gymnasial eksamen. Derefter kan du fortsætte på en række relevante uddannelser, der har en varighed på mellem 2 og 4 år. Under eller efter dit uddannelsesforløb, arbejder du som elev/trainee hos en ejendomsmægler i to år for at blive registreret ejendomsmægler.

Hvis du gerne vil lære mere om, hvad det vil sige at være elev, kan du med fordel læse denne artikel (link til elevartikel). Derudover har vi udarbejdet to artikler, der kan give dig en bedre ide til, hvorledes du skriver en motiveret ansøgning og opstiller dit CV (link). Dette kan blive relevant, når du søger en elevplads. 

Nedenunder finder du de tre mest almindelige uddannelser du kan studere for at blive ejendomsmægler:

I tilfælde af at du allerede har en videregående uddannelse, kan du måske læse på en akademiuddannelse i finansiel rådgivning på kortere tid. Dog afhænger dette af din nuværende uddannelse og joberfaring. 

Kan man blive ejendomsmægler uden en uddannelse?

Ejendomsmæglertitlen er beskyttet. Du kan ikke kalde dig ejendomsmægler, hvis du ikke har en godkendt kompetencegivende uddannelse og praktisk relevant erhvervserfaring.

Desuden er det et krav fra Erhvervsstyrelsen Ejendomsmæglerregister, at du har mindst to års relevant erhvervserfaring som elev/trainee hos en boligejendomsmægler.

Dertil bør det nævnes, at det ikke er alle arbejdsopgaver, der kvalificerer dig til titlen, ejendomsmægler. I løbet af dit elevforløb skal du bl.a. have udført opgaver indenfor vurdering, salg og sagsbehandling. 

Hvis du har været i praktik hos en ejendomsmægler i forbindelse med din uddannelse til finansøkonom eller finansbachelor, kan Erhvervsstyrelsen vælge at godkende hele eller dele af praktikperioden, hvilket kan tælle med i kravet om mindst to års erhvervserfaring. 

Ejendomsmæglerspecialer

En Ejendomsmægler kan være specialiseret i at formidle salg af bestemte typer af ejendomme. Du kan bl.a. være specialiseret i:

  • Almindelige huse
  • Andelsboliger
  • Ejerlejligheder
  • Erhvervsejendomme
  • Landbrugsejendomme
  • Dyre boliger – også kaldet Liebhaverboliger
  • Udlejningsejendomme

I det næste afsnit vil vi kigge nærmere på, hvad du kan forvente at tjene som ejendomsmægler.

Hvad får en ejendomsmægler i løn?

Ifølge data fra Danmarks Statistik (DST), tjener ejendomsmæglere i Danmark mere end størstedelen af den danske befolkning. Undersøgelser viser, at en ejendomsmægler tjener 34.243 kr. om måneden. 

De højeste lønninger opleves i hovedstadsområdet. Her kan en ejendomsmægler tjene omkring 40.000 kr. om måneden. Danmarks dygtigste mæglere tjener mellem 75.000 og 100.000 kr. om måneden. 

En af de ejendomsmæglere, som tjener rigtig mange penge er Lars Elbæk, som du møder i denne video:

Vil du gerne se andre uddannelser og karrieremuligheder, så se her: