Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Hvad kan jeg blive - Landmand

Hvad kan jeg blive

Er din drøm at være i naturen, dyrke den dejlige jord og avle husdyr? Så er dette lige en artike for dig. Der er også en rigtig god video, som du kan have glæde af at se den fulde længde af.

Som landmand er du enten ansat eller selvstændig. Mange selvstændige landmænd har startet som fodermester eller lignende på en anden gård, end den gård, som de drømmer om at købe på sigt.

Din hverdag er fysisk og meget afvekslende. Er du alene, så skal du gør alt selv. Er der flere på gården, så arbejder I som et team. Der er fordele og ulemper ved begge varianter. Det der er helt afgørende, er din personlighed og din motivation for, hvad du synes virker bedst for dig.

På gården er der som sagt mange opgaver. Eksempelvis:

Dyrke gårdens afgrøder. Det kræver en høj grad af faglighed, som du kan oppebære i løbet af din teoretiske uddannelse, men også i høj grad af din erfaring, og sparring med andre landmænd. Der er et utal af afgrøder, og ikke alle afgrøder kan avles i enhver type jord. Derfor skal du have en god forståelse for hvad der er muligt, og hvad der ikke er mulige, eller blot svært på grund af lunerne i det danske vejr.

Måske er din passion af være økologisk landmand. Det kræver blandt andet, at dit landbrug er omlagt til økologi, hvilket tager en årrække, så der ikke er pesticider i jorden, eller i det foder, som du giver dyrene. 

Avl og drift af køer, svin, høns eller noget helt fjerde kræver også, at du ved, hvordan dyrerne har det godt, og hvordan du kan optimere din produktion. For lets face it. Du skal også forstå tal, og være en driftig landmand, for ikke at lave et stort økonomisk hul i jorden. 

Du skal være god til at arbejde på mange forskellige timer i døgnet, og være fleksibel. Eksempelvis, hvis en ko skal kalve, så kan du ikke tage i biografen med kæresten. 

Se denne video, så får du en god idé om, hvad det vil sige at være landmand:

 

Hvordan bliver man landmand

Med en 9. klasse kan du søge ind på en af de erhvervsskoler, som tilbyder landbrugsuddannelsen. Uddannelsen er modulopbygget, så du kommer vidt omkring, hvilket gør uddannelsen utrolig spændende.

Dit første mål bliver at blive færdig som landbrugsassistent. Derefter tager du en overbygning, som kan indeholde en lederuddannelse. Alt i alt må du regne med, at din uddannelse tager imellem 4 til 6 år.

Vil du gerne læse mere om, hvordan du kan blive landbrugsassistent, landmand til plante- eller husdyravl, så se her: Uddannelse til landmand.

Prøv også at se andre jobmuligheder: