Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Hvad kan jeg blive - Pilot

Hvordan bliver man

Der findes flere forskellige typer pilot. Så hvilken type pilot vil du gerne være?

  • Privatpilot
  • Jagerpilot
  • Civil pilot

 Lad os se på, hvad det forskellige piloter laver:

En privatpilot flyver typisk i en lille propelflyver eller et privatfly. Her er der ikke mange pladser ombord. Til gengæld har så du som privatpilot mange funktioner - også ting, som en jagerpilot eksempelvis ikke skal gøre. Du skal nemlig være den private "chauffør" for din kunde, og have et naturligt gen, for at yde en god service.

En jagerpilot arbejder for flyvevåbnet. Du skal her regne med at tegne en kontrakt, så du arbejder i mange år for flyvevåbnet. Det skyldes, at det er flyvevåbnet, som betaler din uddannelse - modsat, hvis du starter som privatpilot eller civil pilot.

Se denne spændende video om at blive pilot i flyvevåbet: 

Ønsker du at blive civilpilot, så er der tale om selvbetalt uddannelse. Du starter med at flyve de mindre propelfly. Når du så har tilpas mange flyvetimer, så kan du fortsætte din karrierestige. Med andre ord, så kommer du ikke til at tjene kassen de første mange år, da det er vigtigere for dig at opnå tilpas mange flyvetimer til, at du kan fortsætte mod dit mål om at flyve større fly.

Når du opnår dit: Commercial Pilot Licence (CPL), så er du klar til at være styrmand og flyve i erhvervsregi. På den måde kan du arbejde som kaptajn og flyve tunge luftfartøjer.

Dine øjne, din hørelse, og din reaktionsevne skal være i top. Derfor skal du også være i god fysisk form, for at blive pilot. Psykisk skal du have overblik, og trives i selv stressede situationer. 

Ønsker du ikke selv at betale din uddannelse, så er flyvevåbnet det rigtige valg for dig. Men du skal være opmærksom på, at det er særdeles svært at komme igennem nåleøjet, og få en af de eftertragede pladser på jagerpilotuddannelsen. Til gengæld får du mulighed for at flyve helikopter eller F35 jagerflyet.

Hvordan bliver jeg pilot

Ønsker du at være privatpilot, kan du i første omgang vælge at tage to forskellige uddannelser, hvoraf den ene uddannelse giver ret til at flyve flere forskellige fly:

  • Færreste antal fly: Certifikatet Light Aircraft Pilot Licensen (LAPL)
  • Fler fly: Privat Pilot License (PPL)

Du skal i begge tilfælde selv betale hele uddannelsen, og regnet med at du kommer til at betale 100-150.000 kr.

At blive jagerpilot er som nævnt gratis, men det er meget svært at få plads på denne uddannelse.

Ønsker du at blive civilpilot, så må du grave dybt i lommerne, eller tale med din rige onkel i USA (eller din bank), for det er ikke usædvanligt, at en sådan uddannelse koster omkring 800.000 kr.

Vil du gerne vide mere, så kan du starte her, og læse om at blive privatpilot.

Og er du lidt i tvivl, eller blot gerne vil se andre uddannelsesmuligheder, så se her: