Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

I skolen spørger lærerne, hjemme er det forældrene, og til familiefester er det onkler og tanter, der gør det. De spørger alle sammen: Nå, hvad skal du så lave?

Spørgsmålet kan være irriterende at få stillet igen og igen, ikke mindst fordi, du måske har svært ved at vælge, så:

Hvad du skal være?

Vi kommer her omkring, hvem du skal lytte til, og hvordan du selv kan være med til at forme din fremtid, når du ved, hvad du skal være.

Lyden er god, billedet kunne være bedre. 

 

Kan jeg skifte branche?

Før du finder ud af, hvem du skal snakke med og lytte til, så er det vigtigt, at du ikke føler dig stresset over det valg du skal tage. Dit valg er ikke endegyldigt for resten af dit liv. Dit arbejdsliv vil forme sig ud fra, hvad du har lavet, hvem du møder på din vej, og hvilke drømme du har.

Du kan allerede via dine fritidsjob få noget erhvervserfaring, der giver dig en idé om en branche, som du muligvis ønsker at arbejde indenfor.

Via forskellige jobs får og løser du forskellige udfordringer, så du løbende kan søge større udfordringer enten via udvidede opgaver på dit nuværende arbejde eller hos en ny arbejdsgiver.

Rigtig mange unge skifter branche én eller flere gange i livet. Det kan eksempelvis skyldes:

  • ambitioner
  • du møder interessante mennesker og idéer på din vej
  • du bliver mere klar over, hvad du er god til
  • du stifter familie og derfor ændrer ønske til arbejdstider
  • du flytter til udlandet i en periode

At skifte branche er ikke en synd. Nogle politikere vil hævde det ikke er godt for samfundet, men det er dit liv der er vigtigt, og det er sundt at udvikle sig inklusiv at skifte branche, hvis det gør dig mere glad.

Hvem skal jeg lytte til?

Nu hvor du ikke skal fokusere på, hvad du vil lave, når du er 40 eller 50 år, kan du sætte dig et eller flere delmål. Der er flere niveauer indenfor alle brancher, så du kan sagtens starte på et af de laveste niveauer i en organisation og senere stige i hierarkiet og dermed får andre arbejdsopgaver og udfordringer.

Prøv at spørge dig selv: Hvad vil jeg gerne lave om 5 år?

Nu fokuserer du på dit delmål, og har formentlig mere ro i kroppen til at finde ud af, hvem du skal lytte til.

Studievejledere er gode, og det er uddannelsesguiden (ug.dk) også. Det ligger i ordet at en studievejleder vejleder dig. Derfor har din studievejleder en subjektiv holdning til, hvad der er godt for dig ud fra dit kendskab til dig, men studievejlederen kan også give dig objektive informationer om eksempelvis rater for ledighed inden for forskellige brancher.

Se hvilke jobs som du kan finde på Ungarbejde.dk