Privat-konto
Allerede har en konto ? Log ind nu
Nulstil din adgangskode nedenfor
Skal du afholde en MUS-samtale med din leder inden for den nærmeste fremtid? Så er denne guide for dig.
Vi vil nemlig i denne artikel besvare en række vigtige spørgsmål, der kan klæde dig på til din kommende MUS-samtale.
En MUS-samtale er en medarbejderudviklingssamtale, hvor du snakker med din nærmeste leder om, hvordan du og arbejdspladsen kan blive bedre. I en MUS-samtale har du typisk en dialog med din leder, hvor i taler om din generelle jobtilfredshed, jobtrivsel og udvikling. Således vil MUS-samtalen typisk dreje sig om din motivation, dine arbejdsopgaver, og hvorledes du kan styrke din personlige læringskurve i virksomheden.
I det næste afsnit vil vi se nærmere på fordelene ved en MUS-samtale.
Medarbejderudviklingssamtaler kan være fordelagtige for både medarbejdere og ledere. Nogle arbejdsgivere foretrækker at føre samtalen ud fra et skema - andre gør ikke. Og det er ikke afgørende.
Samtalen skal give anledning til refleksion, og dermed kan du i fællesskab med din leder gøre status siden den sidste MUS-samtale. En række af fordelene er bl.a.:
Det er en god ide at være forberedt inden din MUS-samtale.
Forberelse til MUS-samtale:
Endeligt kan du følge op på samtalen efterfølgende med din leder. Det kan fx være når nye arbejdsopgaver skal uddelegeres eller i andre situationer, hvor det giver mening.
Det er ikke et krav at afholde MUS-samtaler, hvis du arbejder i en privat virksomhed. Dog vælger adskillige private arbejdspladser at tilbyde MUS-samtaler, fordi det har stor værdi for både medarbejdere og ledere.
MUS-samtaler er derimod et krav, hvis du arbejder på en af statens arbejdspladser. Her skal medarbejderudviklingssamtaler finde sted mindst en gang om året.
En MUS-samtale er en fortrolig dialog, der typisk foregår på din arbejdsplads. Dog kan en MUS-samtale også afholdes online, fx via Skype, Zoom eller Google Hangouts. Således må hverken medarbejderen eller lederen dele indholdet af samtalen med andre. Desuden kategoriseres MUS-samtaler som personfølsomme data, hvorfor virksomheden er forpligtet til at værne om dialogen jf. GDPR-lovgivningen.
Det betyder også, at hvis en medarbejder får en ny chef, der gerne vil have indsigt i tidligere MUS-samtaler, kan det kun lade sig gøre, hvis medarbejderen har givet tilladelse.
Se mere om: