Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Tjener søges hurtigst muligt

Hvor finder man en ufaglært tjener eller en tjenerelev? Det gør du via denne jobportal for unge, der søger en elevplads - eller studerende gerne gerne vil være tjener i fritiden.

Se alternativt, hvordan du skaffer serveringspersonale her:

Tjener søges

Danmark er verdenskendt for det nordiske køkken og gastronomi på højt niveau - inklusiv de gode Michelin-restauranter. Dertil søges tjenere, men det gør der også til hoteller, restauranter, konferencecentre, kroer og bistroer.

Alle i HORECA-branchen hungrer de efter både ufaglært serveringspersonale og faglærte tjenere. 

En tjener er med til at give den fuldendte madoplevelse. Det kan være rådgivning om menu, vine eller drikkevarer. Det kan også være spørgsmål fra gæsterne om lokale seværdigheder og kulturarv. Sidstnævnte står ikke nødvendigvis i jobbeskrivelsen, men en dygtig tjener er meget vidende - og yder service på højt niveau.

Til at sikre dette, bliver der uddannet tjenere fra blandt andet:

  • Tjenerskolen i Slagelse
  • Hotel og Restaurantskolen i Valby
  • College360 i Silkeborg
  • Tjeneruddannelsen fra Aarhus Tech

Her uddannes forskellige typer tjenere: 

  • Konference- og selskabstjenere - Tjenerne uddannes på 2 år og 2 månder til at få kendskab til at modtage bestillinger og servere ved selskaber
  • EUD Tjener-uddannelsen tager 3 år og 10 måneder. Niveauet stiger, så tjenerne får yderligere kendskab til gastronomi, og der lægges vægt på rådgivning af gæsterne
  • EUX Tjener-uddannelsen er en erhvervsfaglig studentereksamen, som tager 4 år 

Lej en tjener

Der er 2 kategorier, når man taler om at leje en tjener:

  1. Den falske tjener - der udgiver sig for at være tjener, men er ansat til at underholde og gøre grin af gæsterne. Det vil sige, at der er tale om et serveringsteater
  2. Den professionelle tjener, der står for det gode værtsskab

Fordelen ved at leje en tjener er, at alt det administrative er klaret. Ulempen er, at udlejningsbureauet, også skal betales. Som hovedregel kan du regne med at det er cirka dobbelt så dyrt at leje en tjener, som at have en tjener ansat.

En anden hovedregel er - når du skal beregne, hvor mange professionelle tjenere, som du har brug for:

  • 1 til 2 tjenere til servering af mellem 10 og 40 kuverter
  • 2 til 3 tjenere til servering af 41 til 60 kuverter
  • 3 til 4 tjenere til servering af 61 og op til 100 kuverter

Serveringspersonale

Som nævnt kan man søge efter en konferencetjener eller en selskabstjener, men mange caféer og spisesteder, der søger efter tjenere på dette niveau, vælger blot at søge efter ufaglært serveringspersonale. For det handler i bund og grund mest om at modtage bestillinger - og at servere ved selskaber.

Derfor søges der også efter serveringspersonale til private fester såsom: Bryllup, konfirmationer og runde fødselsdage.

En af måderne at gøre det på er ved at bruge jobportalen Ungarbejde.dk, der har mange unge over 18 år, der gerne må servere alkohol.

Reglerne for servering og salg af alkohol er forskellig. Vedrørende:

  • Servering: Serveringspersonale under 18 år, der arbejder i lokaler - hvor der udskænkes alkohol - skal altid være under opsyn af voksne over 18 år
  • Salg: Unge under 18 år må gerne sælge alkohol, hvis det sker i en butik, en kiosk eller i et supermarked. Årsagen er, at kunden ikke drikker varen i butikken

I dagens Danmark kan det være svært at finde tjenere og serveringspersonale. Men vil du gøre det let, så kan du starte din søgning efter:

  • Tjenerelev
  • Tjener
  • Tjener vikar
  • Freelance tjener
  • Serveringshjælp
  • Serveringspersonale

her.