Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Forberedelse til jobsamtale

Forberedelse til jobsamtale

Er du en af de heldige, som bliver inviteret til jobsamtale er det vigtigt, at du begynder at forberede dig grundigt, på den kommende jobsamtale.

Du er kommet igennem nåleøjet, på grund af din ansøgning og CV, men jobsamtalen er den endelige mulighed for at vise, hvorfor virksomheden skal ansætte netop dig. Derfor er forberedelse på jobsamtalen altafgørende og der er flere måder, hvorpå du kan forberede dig. 

Jobsamtalen er altafgørende for, om det er dig, som bliver ansat. Dit CV har åbnet interessen for virksomheden, så nu det er dit ansvar at gøre et godt indtryk på arbejdsgiveren. Du har måske nogle erhvervserfaringer, faglige kompetencer eller den personlighed, som har fanget arbejdsgiverens interesse.

 

Din jobsamtale forberedelse

Et godt råd før din jobsamtale er, at du læser op på dit CV, så du er parat til svare på eventuelle spørgsmål, som arbejdsgiveren har til dig.

Sørg også for, at læse grundigt op på virksomheden, inden jobsamtalen.

Foretag research af virksomheden på internettet, og sæt dig ind i deres værdier og find ud af, hvad de præcist søger i en ny medarbejder.

Læs jobbeskrivelsen igennem flere gange.

Sørg for, at du er helt med på, hvad der kræves af dig, og firmaets forventninger til en ny medarbejder. Lav samtidigt en liste med spørgsmål til arbejdsgiveren, om stillingen.

Dette kan være praktiske spørgsmål, såsom arbejdstider og løn, men det kan også sagtens være dine tvivlsspørgsmål.

Øv dig på jobsamtalen hjemmefra, ved at forberede dine svar på de spørgsmål, som du ofte møder til en jobsamtale. Imiter en jobsamtale, enten alene eller sammen med en bekendt.

forberedelse til jobsamtale 

Gode råd til jobsamtalen

Møder du velforberedt til jobsamtalen, vil dette kunne mærkes på din præstation, og du vil have overskud til at yde dit bedste. Jobsamtalen er afgørende for, om du bliver ansat, derfor er det meget vigtigt, at du giver dig selv fuldt ud. Du har kun én chance til, at gøre et godt indtryk på arbejdsgiveren. Dette bør udnyttes til fulde.

Selvom en jobsamtale bør foregå med en vis seriøsitet, så er det samtidigt vigtigt, at du bringer din personlighed med ind til samtalen. Nok er det vigtigt, at du passer ind i de professionelle rammer og besidder de rette faglige kompetencer, ligeså vigtigt er det at du passer ind i stillingen socialt.

Jobsamtalen er i høj grad her du finder ud af, om du passer ind på arbejdspladsen. Er kemien mellem dig og arbejdsgiveren god, kan dette være afgørende for om du bliver ansat. 

I mange tilfælde, vil der kun være tale om 1 jobsamtale, men du kan godt komme ud for, at der bliver en samtale nummer 2. Se her, hvad du skal vide i den sammenhæng, for at det går godt: