Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Hvordan bliver man politimand?

Hvordan bliver jeg politibetjent?

Drømmer du om at blive politibetjent? Så er du landet det helt rigtige sted.

I denne artikel vil vi nemlig besvare en række centrale spørgsmål, der kan gøre dig klogere på, hvorledes du kan uddanne dig inden for politiet.  

Hvor lang tid tager det at blive politibetjent?

Politibetjentuddannelsen har en varighed på to år og fire måneder. Uddannelsen kan foregå på Uddannelsescenter Øst (UCØ) i Brøndbyøster tæt på København, eller på Uddannelsescenter Vest (UCV) i Vejle.

Basisuddannelsen kan tages på tre semestre, og her udvikler du både en høj faglig viden og en evne til at arbejde som politibetjent i praksis. Uddannelsen er praktisk anlagt, og er således målrettet dit fremtidige arbejdsliv, hvorfor du allerede efter 11 måneder får lov til at arbejde på en politistation. 

Under uddannelsen vil du møde erfarne vejledere, der vil dele deres politierfaringer med dig. Desuden vil du løbende blive evalueret på dine personlige, sociale og faglige færdigheder. Det er en skriftlig evaluering, og hvert semester skal færdiggøres på et tilfredsstillende niveau før du kan læse videre på uddannelsen. En gennemført politiuddannelse kan give dig en fastansættelse som politibetjent, men der findes adskillige efterfølgende karriereveje. 

Det er også værd at nævne, at du på 6 måneder kan uddanne dig til politikadet, hvilket fungerer som et fint springbræt til politiets basisuddannelse. 

Prøv også at se den video, hvor Rasmus arbejder som politibetjent for en dag.

Hvad er adgangskravene for at starte på politiskolen?

Politiskolen er politiets skole, hvor både nye studerende og erfarne politifolk uddanner sig. Det er på politiskolen, hvor du kan blive uddannet til fx politikadet eller politibetjent. 

Du skal leve op til en række personlige, fysiske, helbredsmæssige og uddannelsesmæssige krav, før du kan komme i betragtning som politikadet eller politibetjent. Det kræver derfor grundig forberedelse og træning at komme ind på politiskolen. Kravene er bl.a.:

  • Du er dansk statsborger
  • Du er fyldt 18 år, hvis du gerne vil være politikadet. Hvis du derimod ønsker at uddanne dig til politibetjent, skal du være fyldt 21 år ved studiestart
  • Du skal have et gyldigt kørekort til personbil 
  • Du skal kunne læse, forstå og formulere dig skriftligt for at blive politikadet, hvorfor du vil blive testet under prøveforløbet, hvor du fx skal aflægge en skriftlig optagelsesprøve, som udgøres af en læseprøve og orddiktat. Tilsvarende adgangskrav gør sig gældende til politibetjentuddannelsen. Dog skal en politibetjent også være i stand til at forstå komplekse situationer, hvorfor der indgår en skriftlig case i prøveforløbet
  • Du har et godt helbred og fin fysik. Dette er afgørende, idet du skal være i stand til at handle hurtigt og effektivt i vigtige situationer, og således må hverken din fysiske form eller dit helbred forhindre dig. Derfor skal du uploade udførlig dokumentation for dine helbredsmæssige forhold sammen med din ansøgning. Desuden indeholder politiskolens optagelsesprøve en fysisk test, der afprøver din kondition, styrke, hurtighed og koordination
  • Du besidder personlige kompetencer, der er relevante i forbindelse med uddannelsen og jobbet som politikadet eller politibetjent. Det kan være egenskaber såsom handlekraftighed, dygtig til at kommunikere, villig til at samarbejde og sund analytisk tilgang til vanskelige udfordringer
  • Derudover bør det nævnes, at tatoveringer på hænder, hals og i hovedet ikke er tilladt. Synlige piercinger, er ligeledes ikke forenelige med rollen som politikadet eller politibetjent

Se videoen: Sådan forbereder du dig optimalt til Politiskolen:

 

 

Hvordan kan man søge ind på politiskolen?

Det er en god ide at være velforberedt før du søger ind på politiskolen. Derfor kan du med fordel sætte dig grundigt ind i adgangskravene, inden du søger ind. 

Du kan oprette din ansøgning uden at vedhæfte de nødvendige dokumenter, men de skal være uploadet inden ansøgningsfristen er udløbet – ellers vil din ansøgning ikke blive godkendt. Din ansøgning skal bl.a. inkludere:

  • En motiveret ansøgning. Vi har udarbejdet en guide til, hvordan du kan skrive en fængende motiveret ansøgning her (link)
  • Et velskrevet CV. Du kan læse mere om, hvorledes du opstiller et fint CV her
  • En samtykkeerklæring, der er underskrevet af dig og din samlever/ægtefælle
  • Hvis du benytter dig af kontaktlinser eller briller er det påkrævet du uploader en synsattest
  • Journaler og lægelig dokumentation vedr. relevante helbredsoplysninger
  • Inde i ansøgningssystemet skal du også indtaste oplysninger om dig selv

Kan man blive betjent hvis man er tidligere straffet?

Politiskolen giver normalt afslag, hvis du er tidligere straffet for butikstyveri, vold, spirituskørsel, overtrædelse af narkotikalovgivningen, overtrædelse af lov om forbud mod doping eller overtrædelse af våbenloven. Desuden vil du modtage et afslag, hvis du er aktuelt sigtet eller tiltalt for et strafbart forhold. Du kan søge igen, når straffesagen er afgjort.

Kan man blive politikadet eller politibetjent, hvis man er ordblind?

Det er ikke en hindring at være ordblind, hvis du gerne vil optages på politiuddannelsen. Til den skriftlige optagelsesprøve kan du også blive tilbudt ordblindeværktøjer, og under din uddannelse har du ligeledes et værktøj til din rådighed.