Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Jeg mangler løn og feriepenge. Se hvad du gør nu

Hvordan får jeg mere i løn?

Jeg får ikke nok i løn, hvad gør jeg?

Hvis du mener, at du ikke får nok i løn, er det vigtigt at undersøge, hvad der er normen for lønnen i din branche og i dit område. Du kan gøre dette ved at søge på jobannoncer, se på lønstatistikker eller kontakte en fagforening, som kan give dig information om, hvad der er en passende løn for dit job.

Hvis du føler, at du ikke får en passende løn, kan du tage en snak med din arbejdsgiver om det. Du kan for eksempel spørge om der er mulighed for at forhandle din løn eller bede om en lønforhøjelse, hvis du mener, at du har præsteret godt i dit job eller har fået mere ansvar.

Hvis du ikke kan blive enige med din arbejdsgiver om en passende løn, kan du overveje at søge job andre steder, hvor lønnen er højere. Det er vigtigt at huske på, at din løn skal være passende i forhold til dine arbejdsopgaver, ansvar og kvalifikationer, og at du har ret til at kræve en løn, der er i overensstemmelse hermed.

Jeg har ikke fået min løn hvad gør jeg?

Hvis du ikke har modtaget din løn, er det vigtigt at tage kontakt til din arbejdsgiver og spørge, hvorfor din løn ikke er blevet udbetalt. Først og fremmest kan der være tale om en fejl, som din arbejdsgiver kan rette op på.

Du kan også undersøge, om der er nogen regler i din ansættelseskontrakt eller overenskomst, der beskriver, hvornår din løn skal udbetales, og hvad der skal ske, hvis den ikke bliver udbetalt til tiden.

Hvis du ikke kan løse problemet med din arbejdsgiver, kan du kontakte en fagforening eller en advokat for at få hjælp til at få din løn udbetalt. Derudover kan du også kontakte myndigheder som Arbejdstilsynet eller Lønmodtagernes Garantifond, afhængigt af hvilket land du bor i, for yderligere hjælp og rådgivning.

Hvordan optjener jeg feriepenge?

I Danmark optjener man feriepenge, når man arbejder og modtager løn. Ferieloven fastsætter reglerne for, hvordan feriepenge optjenes og udbetales i Danmark.

I Danmark optjener man 2,08 feriedage pr. måned, svarende til 25 feriedage om året, når man arbejder fuldtid. Hvis man arbejder deltid, optjener man feriedage i forhold til den faktiske arbejdstid.

Feriepengene udgør 12,5% af den samlede ferieberettigede løn, som man optjener i optjeningsåret. Optjeningsåret løber fra 1. september til 31. august året efter. Feriepengene udbetales normalt i maj måned året efter optjeningsåret.

Jeg har ikke fået min løn

Det er arbejdsgiverens ansvar at indbetale feriepengene til FerieKonto, som er en offentlig instans, der administrerer udbetalingen af feriepenge i Danmark. Det betyder, at du som lønmodtager ikke skal bekymre dig om at gemme feriepenge til senere, da din arbejdsgiver skal indbetale feriepengene til FerieKonto.

Hvis du har spørgsmål om optjening og udbetaling af feriepenge i Danmark, kan du kontakte FerieKonto eller din fagforening for yderligere information og vejledning.

Får man feriepenge i Danmark, som ungarbejder i et fritidsjob uden overenskomst?

Ja, også unge i fritidsjob i Danmark optjener feriepenge på samme måde som andre lønmodtagere, selvom de ikke har en overenskomst. Ferieloven i Danmark gælder for alle lønmodtagere uanset alder, arbejdstid og type af ansættelse, herunder også unge i fritidsjob.

Som ung i et fritidsjob optjener man også 2,08 feriedage pr. måned svarende til 25 feriedage om året, hvis man arbejder fuldtid. Feriepengene udgør 12,5% af den samlede ferieberettigede løn, som man optjener i optjeningsåret.

Det er arbejdsgiverens ansvar at indbetale feriepengene til FerieKonto, som administrerer udbetalingen af feriepenge i Danmark. Så selvom du ikke har en overenskomst, har du stadig ret til at optjene og få udbetalt feriepenge, når du holder ferie eller forlader dit fritidsjob.

Jeg mangler at få mine feriepenge

Hvis du mangler at få udbetalt dine feriepenge, kan du starte med at tage kontakt til din arbejdsgiver og spørge, hvorfor dine feriepenge ikke er blevet udbetalt. Det kan være, at der er sket en fejl, som kan rettes op på.

Hvis du stadig ikke får udbetalt dine feriepenge, kan du undersøge, om der er regler i din ansættelseskontrakt eller overenskomst, der beskriver, hvornår feriepengene skal udbetales, og hvad der skal ske, hvis de ikke bliver udbetalt til tiden.

I nogle lande har myndighederne tilsyn med arbejdsgivernes udbetaling af feriepenge, og du kan kontakte disse myndigheder for at få hjælp og vejledning. Det kan for eksempel være Arbejdstilsynet eller Lønmodtagernes Feriemidler.

Husk på, at feriepenge er en ret, som du har som lønmodtager, og at du har krav på at få udbetalt dine feriepenge til tiden.

Vil du gerne lære at forhandle en bedre, løn så se her: